Kommentaatorikabiinist hõbemedalile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lars Berger (vasakul)
Lars Berger (vasakul) Foto: Scanpix Sport
Laskesuusatamise MMil meeste sprindis hõbemedali võitnud Lars Berger plaanis esialgselt istuda Norra telekanali NRK telekommentaatori kabiini ning anda kaasmaalastele ülevaade tänasest sõidust, kuid viis tundi enne võistluse algust sai ta teada, et peab Emil Hegle Svendseni asemel ise rajale tuiskama. 

Norra ajakirjanike andmetel oli Berger teinud pooleteisetunnise raske treeningu, mille lõpetuseks ta staadionilt oma hotelli jooksis. Seal ootas teda ees treener, kes küsis, kas mees oleks valmis võistlema. Berger mõtles sekundija vastas siis, et loomulikult on.

«Pärast sellist sõnumit tuli suur adrenaliinisüst,» rääkis Berger pressikonverentsil võistluseelsest olukorrast.

Tänase võistluse järel laskesuustamise MK-sarja üldliiderkoha poolakale Tomasz Sikorale kaotanud Svendsen jäi maailmameistrivõistluste avadistantsilt 10 km sprindist eemale, kuna tundis ennast kehvasti.

Kui Svendsen ei soovinud rahvusvahelisele pressile oma loobumise täpseid tagamaid selgitada, siis Norra ajakirjanikega rääkides oli noormees palju jutukam. «Svendsen ütles, et tunneb oma keha ja keha andis talle märku, et ta hakkab haigeks jääma, ta ei tahtnud riskida,» rääkis üks Norra ajakirjanik Postimehele. «See on naljakas lugu, sest talle tehti kõiksugu veretestid ja ükski neist ei näidanud, et tal midagi viga oleks. Aga ta kinnitas, et ta ise tunneb, et on haigeks jäämas. Loobumine oli tema jaoks muidugi väga raske otsus, aga tal on võimalik veel kolm kulda võita (meeste 20 km, ühisstart ja teatesõit – toim).»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles