KK HITO/Jõhvi tegi Eesti korvpalli ajalugu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Euroopa noorte korvpalliliiga U20 vanuseklassi finaalturniiril Sopotis alistas KK HITO/Jõhvi reedel poolfinaalis Moskva regiooni BC Himki 65:56 ja pääses finaali.

Finaalis tuli eestlastel siiski Minski BGUIR/RCORi meeskonna 68:73 paremust tunnistada. Meeskonna parimaks valiti Sander Saare.

KK HITO/Jõhvi oli 14-aastase ajalooga võistlussarjas esimene Eesti klubi, kes jõudis mõnes vanuseklassis finaali, vahendab basket.ee.

Seni oli Eesti parimaks saavutuseks Tallinna BC Kalevi 1991. aastal ja hiljem sündinud poiste kolmas koht U17 sarjas hooajal 2007/2008, kui finaalturniir peeti Tartus. Rohkem medaleid Eestisse selles FIBA egiidi all toimuvas regiooni mainekaimas noorte võistlussarjas pole Eesti klubid saanud. Kahel eelmisel hooajal sai KK HITO U16 ja U17 vanuseklassis neljanda koha. Võistkonna treener on Priit Sternhof.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles