Eluaegse olümpiakeelu saanud britid lubatakse Londoni OMil starti

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dwain Chambers
Dwain Chambers Foto: SCANPIX

Briti Olümpiakomitee võttis 20 aastat tagasi vastu seaduse, et korra dopinguga patustanutel pole võimalik olümpial võistelda, kuid siiski saavad sprinter Dwain Chambers ja rattur David Millar loa Londoni OMil rajale tulla.

Spordi Arbitraažikohus teeb Briti meedia teatel täna avalikuks, et mõlemal sportlasel lubatakse kodustel olümpiamängudel osaleda, kirjutab Sportsmail.

Chambers jäi 2003. aastal vahele THG ning Millar 2005. aastal EPO kasutamisega. Mõlemad sportlased kandsid ära kahe aasta pikkuse võistluskeelu ning on seejärel naasnud võistlusrajale. Varasemalt ei olnud neil õigust Briti seaduste kohaselt olümpial osaleda, kuid nüüd on Spordi Arbitraažikohus neile selle võimaluse andnud.

34-aastane Chambers, kes võitis eelmisel kuul siseMMil 60 m jooksus pronksmedali, ei soovinud enne ametlikku uudist kommentaare jagada. «Tegemist on minu kodumaal toimuvate olümpiamängudega ja ma olen Suurbritannia sportlane. Loomulikult sooviksin ma võistelda,» on Chambers varasemalt teatanud.

OMile pääsemiseks peab Chambers tulema juulis toimuvatel riigi meistrivõistlustel kahe parema sekka. Samas on juba räägitud ka võimalusest, et ta võetakse taas ka 4x100 m teatejooksu võistkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles