Rootsi laskesuusatajad saavad Venemaalt tapmisähvardusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi laskesuusakoondise peatreener Wolfgang Pichler.
Rootsi laskesuusakoondise peatreener Wolfgang Pichler. Foto: Scanpix Sweden

Rootsi laskesuusatajad on Venemaalt e-maili teel saanud mitmeid tapmisähvardusi, avaldas Rootsi koondise sakslasest peatreener Wolfgang Pichler tänahommikusel võistkondade esindajate koosolekul Lõuna-Korea Pyeongchangis.

Pichleri sõnul on ähvarduste põhjuseks rootslaste suhtumine Venemaa laskesuusatajate dopingutarvitamisesse.



Pichler esitas Rahvusvahelisele Laskesuusatamise Föderatsioonile (IBU) palve, et tänavuse hooaja viimasel maailma karikaetapil Hantõ-Mansiiskis tagataks Rootsi sportlaste julgeolek. «Meie sportlastel on tõsine hirm,» sõnas Pichler.



«Me kardame oma elude pärast,» jätkas IBU-lt tuge lootev Pichler. «Kui meie turvalisust ei garanteerita, ei julge me Venemaale lennata ja seal võistelda. Julgeolek on kõige tähtsam.»



Pärast seda, kui IBU kinnitas, et kolm Venemaa laskesuusatajat tarvitasid dopingut, on Rootsi koondise liikmed avalikult rääkinud ka Hantõ-Mansiiski MK-etapi boikoteerimisest ning kutsunud üles teisi koondisi sama tegema.



IBU president Anders Besseberg loodab, et nii kaugele asjad siiski ei lähe. «Arutame tekkinud probleemi väga tõsiselt ja otsime kõigile sobivat lahendust,» lubas norrakas.



Hommikusel võistkondade esindajate koosolekul avaldas Kasahstani koondise peatreener, et ka neil on venelastega probleeme olnud. Nimelt rändasid kasahhid Lõuna-Koreasse maailmameistrivõistlustele läbi Venemaa, kus võimud konfiskeerisid neilt 21 relva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles