Klavani lootus mängida Meistrite liigas kadus, Ajax kaitses tiitlit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragar Klavan (vasakul).
Ragar Klavan (vasakul). Foto: SCANPIX

Ragnar Klavani koduklubi AZ Alkmaar minetas lootuse jõuda järgmisel hooajal Meistrite Liigasse, mängides võõrsil 1:1 viiki NEC Nijmegeniga.

Genero Zeefuik viis avapoolajal võõrustajad juhtima, Alkmaari klubi viigivärava lõi Ruud Boymans. Klavan istus täna pingil ja mänguaega ei saanud. Alkmaar langes 62 punktiga tabelis viiendale kohale ja kui mängida jääb veel vaid üks voor, ei ole neil võimalik enam neljandast kohast kõrgemal lõpetada. Hollandist saavad aga pääsme Meistrite liigasse vaid kaks paremat klubi. Alkmaar võib veel võidelda Euroopa liiga koha eest – sinna pääsevad liiga kolmas ja neljas meeskond ning 5.-8. koha meeskondade omavahelise turniiri võitja.

Hollandi jalgpallimeistriks kroonitakse teist aastat järjest Amsterdami Ajax. Seegi sai selgeks eelviimases voorus, kui Ajax võitis kodus 2:0 Venlot.

Amsterdami klubi mõlemad väravad lõi Siem de Jong. Ajaxil on nüüd voor enne hooaja lõppu tabelis kuuepunktiline edu teist kohta hoidva Rotterdami Feyenoordi ees, kes alistas eile 4:1 Almelo Heraclese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles