Vormel-1 piloot kirus MM-sarja kalendrisse pürgivat testirada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni vaid Ferrari päralt olnud Mugello sihib kohta vormel-1 sarja kalendris.
Seni vaid Ferrari päralt olnud Mugello sihib kohta vormel-1 sarja kalendris. Foto: SCANPIX

Caterhami vormel-1 meeskonnas sõitev Vitali Petrov siunas Mugello ringrada, kus meeskonnad viimasel kolmel päeval testisid. Venelase arvates ei ole rada piisavalt turvaline.

«Minu meelest ei oleks me pidanud siia tulema,» ütles Petrov veebilehele Autosport.com. «Rada ei ole turvaline ega piisavalt lai. Kui auto käest läheb, on seinad liiga lähedal ja sõidad otse rehvivalli. See pole mõeldud vormel-1 autode jaoks ning kui näiteks roolisüsteem üles ütleb või rehvirõhk kaob, siis juhtub korralik avarii,» kurtis ta.

Petrovi kommentaarid kipuvad siiski jääma hüüdja hääleks kõrbes. Peale Ferrari on teised tiimid Mugellos esmakordselt ning mitu pilooti on rada vaid kiitnud. «Sõitsin siin kümme kuiva ringi ja see pakkus sama palju rahuldust kui tuhat ringi Abu Dhabis,» põrutas otsekoheste väljaütlemiste poolest tuntud Mark Webber juba avapäeva järel twitteris.

Daniel Ricciardo ja Nico Rosberg jäid samuti rajaga igati rahule. «Mõnus on sellise koletisega siin kihutada. Vägev ja kiire rada.» ütles Toro Rosso piloot Ricciardo. «Kümnepunktiskaalal annaksin Mugellole kaheksa ja pool silma,» kiitis ka Rosberg.

Mugello raja omanik Ferrari nägi kõvasti vaeva, et seekordne testisessioon just seal toimuks. Publikuhuvi oligi kõrge, näiteks jälgis kolmapäeval sõite 15 000 inimest. Pikemas plaanis mõlgub omanikel mõttes vormel-1 sarja etapi täieõiguslikuks korraldajaks saamine. «Näeme raja arendamise ning infrastruktuuri ja oma võimaluste väljaselgitamistega vaeva, et võiksime rohkemale mõelda,» ütles rajadirektor Paolo Poli telekanalile Raisport 1. «Meil on käia pikk tee, kuid me ei taha seda võimalust tuulde lasta,» märkis ta.

Tõsi, Mugello ambitsioonid ei tekita sugugi kõigis rõõmsaid tundeid. Hetkel Itaalia etappi võõrustava Monza ringraja direktor Enrico Ferrari meenutas, et neil on Formula One Managementiga 2016. aastani kehtiv leping. «Austame küll teatud püüdlusi, kuid ei tasu unustada, et Monza on lahutamatu osa autospordiajaloost ja minu meelest soovivad paljud, et sellest traditsioonist lugu peetaks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles