Tartu Sügisjooksu rada kulgeb läbi viie linnaosa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajaskeem
Rajaskeem Foto: Klubi Tartu Maraton

6. oktoobril taaselustatakse Tartu Sügisjooks, mis viimati joosti Tartu linnas 1998. aastal.

Projekti kohaselt saab Tartu Sügisjooksu 10 km distants alguse Vabaduse puiesteelt, suundub otse mööda Turu tänavat Karolva linnaossa, kust läheb Õnne tänava kaudu Sõpruse sillale ning pöörab sillalt maha Anne kanali ja Emajõe vahelisele kergliiklusteele.

Kauneid Emajõe vaateid saab nautida joostes mööda jõekallast kuni Kroonuaia sillani, kust suundutakse edasi Supilinna.

Supilinna järgselt möödutakse Jaani Kirikust ning Tartu Ülikooli peahoonest ja 10 km distantsi finiš on Raekoja platsil.

Antud rajaversioon läheb koos järgmisel nädalal avalikustatava Tartu Linnamaratoni raja projektiga kinnitamisele Tartu linnavalitsusele.

Tartu Sügisjooksu ja Tartu Linnamaratoni võistluste direktor Indrek Kelk sõnab: «Leian, et Tartu Sügisjooksu rada on kindlasti üks ilusamaid jooksuradasid linnas, sümboolse stardi ja lõpuga Raekoja platsil ning mis läbib just Tartule omaseid kohti nagu Karlova, Supilinn ja kaunid Emajõe kaldad,» ning lisab: «Tartu Sügisjooksu ja Tartu Linnamaratoni starti ootame kindlasti ka kõiki neid, kes on tulemas 13. mail toimuvale SEB 30. Tartu Jooksumaratonile. Kevadel Lõuna-Eestis alustatud jooksuhooajale on igati väärikas panna punkt Tartu Sügisjooksu ja Tartu Linnamaratoniga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles