Dopingupatune Chambers võistleb Tšehhis Bolti vastu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aasta sise MMi medalikolmik Justin Gatlin, Nesta Carter ja Dwain Chambers.
2012. aasta sise MMi medalikolmik Justin Gatlin, Nesta Carter ja Dwain Chambers. Foto: SCANPIX

Suurbritannia dopingupatune sprinter Dwain Chambers võistleb sel kuul Tšehhis kolmekordse olümpiavõitja ja 100 ning 200 meetri maailmarekordiomaniku Usain Bolti vastu.

Chambersile määrati 2003. aastal keelatud aine THG kasutamise eest kaheaastane võistluskeeld ja eluaegne olümpial võistlemise keeld. Kaheaastase võistluskeelu kandis Chambers ära, ent kaebas teise otsuse edasi ja sai eelmisel nädalal lõpuks kohtus võidu. Nii võibki ta kodustel olümpiamängudel osaleda, vahendab BBC.

Tšehhis toimuval võistlusel võtab Chambers Boltiga mõõtu 100 meetri jooksus. Lisaks neile on stardinimekirjas ameeriklane Darvis Patton, jamaikalane Lerone Clarke ja  Ngonidzashe Makusha Zimbabwest. Kõik mehed on jooksnud alla 10 sekundi.

Chambers pole sellisel mõõduvõtul osalenud alates 2003. aastast, sest suuremate võistluste korraldajad dopingupatuseid sportlasi reeglina osalema ei kutsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles