Koduse krossihooaja avaetapil näitasid klassi Laansoo ja Rätsep

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep
Priit Rätsep Foto: Martin Mand

Kose krossirajal anti laupäeval, 5. mail avalöök tänavusele Tridens Eesti motokrossi meistrisarjale. MX1 klassis võidutses Juss Laansoo, MX2 klassis oli parim Priit Rätsep.

Pea 230 osalejat ja 1000 pealtvaatajat ning põnevad sõidud tegid Kose etapi tõeliselt suureks spordisündmuseks. Ühtlasi näitasid need numbrid, et selle aasta muudatus, teha etapid ühepäevastena, on õige suund. Samuti õigustas ennast teine suurem muudatus, MX1 ja MX2 klasside ühised stardid, mis olid päeva maiuspaladeks.

Esimeses MX1 ja MX2 ühises stardis asus etteotsa MX2 klassi sõitja Priit Rätsep (KTM), kelle järel tuiskas esimestele ringidele MX1 klassi liider Edik Kuusk (Kawasaki). Peagi olid teise ja kolmanda koha hõivanud MX1 klassi uued liidrid Juss Laansoo (KTM) ja Indrek Mägi (Kawasaki). Selles järjestuses avasõit ka lõpetati, Rätsepale läks nii sõidu kui MX2 klassi võit, Laansoo oli teine ja võitis MX1 klassi ning kolmandaks tuli Mägi.

MX2 klassis pidasid teisele ja kolmandale kohale hea lahingu Erki Kahro (Yamaha) ja Andre Park (Honda), Kahro suutis Pargist mööduda ja lõpetada MX2 klassi teisel koha, Park oli sama klassi kolmas, edestades klassi neljanda koha saanud Rannar Uusnat (KTM) napi 0,26 sekundiga. MX1 klassi kolmas koht kuulus KTMil sõitvale Heido Havamile.

Teises stardis haaras liidrikoha Laansoo, kes ring-ringilt konkurentidega vahet sisse sõitis. Teisel ja kolmandal kohal kihutasid taas duelli pidavad Park ja Kahro, kellele peagi jõudis järgi Mägi. MX1 klassi valitsev Eesti meister möödus neist, kuid peale kukkumist taandus Mägi kuuendale kohale, hoides siiski MX1 klassi teist kohta. Park ja Kahro pidid aga tunnistama tagant tulnud Priit Rätsepa paremust, kelle start kõige ideaalsem polnud.

Sõidu lõppedes oli Laansoo edu teisena lõpetanud Rätsepa ees 34 sekundit, Kahro oli kolmas ja klassi MX2 teine, Park sama klassi kolmas ja üldarvestuse neljas. Mägi tuli üle lõpujoone viiendana ja talle MX1 klassi teine koht. MX1 klassi kolmas koht kuulus sõidus Jüri Triisale (Honda). Etapi kokkuvõttes jõudsid MX1 esikolmikusse Laansoo, Mägi ja Havam, viimane viidi aga kohe peale teist sõitu kiirabitelki, sest mees oli teises sõidus kukkudes jalga vigastanud. MX2 klassi esikolmik: Priit Rätsep, Kahro ja Park.

MX2 jun arvestuses oli mõlemas sõidus ülivõimsalt parim Rain Koch (KTM), etapi kokkuvõttes tuli teiseks Aleksei Vinogradov (KTM) ja kolmas oli Kert Pääbo (Yamaha). 85 cc klassis sai mõlema sõidu võidud Karl-Robert Reinike (KTM), teine oli kokkuvõttes Jan Jakobson (KTM) ja kolmas Hendrik Talviku.

Külgvankrite klassis olid tulnud taset näitama MM-sarjas teisel kohal olev Hollandi-Läti segapaar Etienne Bax ja Kaspars Stupelis (Kose AMK), kes avasõidu veenvalt ka võitsid. Teises sõidus aga pidid Bax ning Stupelis liidrikohalt tehnilistel põhjustel katkestama ning kokkuvõttes kuulus Kose publiku rõõmuks võit Marko ja Maarek Miilile, teised olid Kert Varik ja Erkki Kõiv (AYR-KTM) ning kolmandad Igor ja Dmitri Rodionov (KTM).

Quadracer’ite arvestuses võitis etapi Andro Halliko (Yamaha), teine oli Sten Jupaschevski ja kolmas Kaspar Kangur (Honda).

Mini MX klassis võitis mõlemad sõidud Henri Remma (Pitpro), teine oli Claus-Oliver Pajuri ja kolmas Joonas Hein (BucciMoto). Seenioride klassis võitis avaetapil mõlemad sõidud eelmise aasta Eesti meister Reio Engman (Yamaha), teise koha sai Rene Jõgimaa (Honda) ja kolmanda Aivo Rabbi (Yamaha). 

Kose etapp oli karikasarja etapiks veel kolmele klassile. Mini MX Hobby esikolmik oli Mati Tagapere, Tanel Turro ja Kevin Kaurson, MX B klassis Reiko Kikas, Olari Puldre ja Sander Lõhmus ning MX C klassis Rene Peilman, Mihkel Reino ja Aleksei Teplov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles