Mängujuhita jäänud Tarvas tahab täna pronksi saada

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinalds Sirsninš (palliga).
Rinalds Sirsninš (palliga). Foto: Raigo Pajula

Kuigi mängujuht ja meeskonna mootor Rinalds Sirsninš ei saa täna ilmselt kaaslasi aidata, loodab Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber õhtul rõõmustada oma linnakese korvpallisõpru Eesti meistriliiga pronksmedalitega. Selleks pole vaja teha muud, kui võita kodusaalis Rap­la Piimameister Otto.



Laupäeval võõrsil mängides ei tekkinud Tarva palluritel võitmisega vähimaidki probleeme. Esimest korda nelja tugevama hulka murdnud Rapla alistati 105:66.

«Vastane tegi meil ise asja kergeks,» märkis Sõber. «Nende mäng jooksis kinni ja treener Indrek Ruut muutus närviliseks. Janar Soo puudumine andis neil muidugi tunda, aga meil endil oli ka hea hoog peal.»

Ruut kurjustas pärast mängu oma hoolealustega, kuna tema arvates polnud mängijates piisavalt võitlusvaimu. Sõber kehitas sellise jutu peale vaid õlgu ja märkis, et Rap­la mäng hääbus lihtsalt Tarva maa-ala kaitsesse. Mäletatavasti oli selle murdmisega hädas isegi Kalev/Cramo.  

Pronksiseeria eel polnud Sõber sugugi nii enesekindel. Tarva poolfinaalseeria Kaleviga lõppes küll kolme kohtumisega, ent röövis meeskonnalt väga palju energiat – nii füüsilist kui vaimset.

«Loomulikult oli meestel motivatsioonilangus, kuid rääkisime asjad selgeks ja nagu näha, oli neil soovi pronksi eest võidelda,» kiitis Sõber hoolealuseid. Silmapaistvalt tegutses Tarva tiitlitega mees, lätlasest tsenter Kaspars Cipruss, kes kogus 27 punkti. Treener avaldas lootust, et sama hooga minnakse täna ka võiduka lõpuni. «Sirsninš tegi eelmises mängus hüppeliigsele haiget. Jalg on sinine ja täna ta platsile ei tule, aga mis seal ikka – küll saame ka temata hakkama.»

Sõber ootab täna Kastan Arenale palju publikut. Tema teada olevat uuritud võimalust osta pileteid eelmüügist. «Korvpalli vastu on Rakveres praegu suur huvi. Meil on ju viimastel aastatel head tulemused – mullu jäime napilt pronksita, enne seda olime hõbedal, tänavu talvel saime pronksi karikavõistlustel,» loetles ta. «Fännid on meil vägevad, Raplassegi tuli neid terve bussitäis.»

Rakvere ja Rapla mäng algab täna kell 19 ja Postimees vahendab mängu otsepildis. 

Korvpall
Eesti meistriliiga pronksiseeria

Rapla Piimameister Otto – Rakvere Tarvas 66:105
Rapla: Pärn 16, Kaldre 14, Kajupank 12, Nurger 6, Laane 5, Põld­oja 4, Jurtom 3, Ruut 3, Talts 2, Ringmets 1
Rakvere: Cipruss 27, Umbrasko 18, Dorbek 12, Sirsninš 11, Hallik 11, Oja 11, Vahter 9, Vaino 4, Metsalu 2

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles