Villemi pääses avariist luumõraga, Korjus napilt poodiumilt väljas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus oli hooaja avaetapil poodiumikohale lähedal.
Kevin Korjus oli hooaja avaetapil poodiumikohale lähedal. Foto: Liis Treimann

Eesti 16-aastane vormelisõitja Hans Villemi pääses Hispaanias tehtud peadpööritavast avariist suhteliselt kergelt – haiglas tuvastati tal põlvekedra mõra.


Koiraneni meeskonnas sõitva Villemi auto põrkas Aragonis toimunud vormel-Renault Eurocup 2.0 sarja laupäevases sõidus kokku kahe konkurendi vormeliga ning tegi võimsa õhulennu.

«Hansu auto oli rivis kolmas, teine mees hakkas tema möödumisüritust katma, kuid pidurdas siis ootamatult vara,» kirjeldas juhtunut Hansu isa Tarmo Villemi. Eestlase jaoks täiesti ootamatult tulnud manööver tähendas, et Villemi sõitis eesolija tagarattasse ning auto kerkis kõrgele õhku.

Kuna õnnetus juhtus peasirge lõpus, olid kiirused suured ning Villemi vormel rebenes maandudes pooleks – tagasild lendas ülejäänud autost kaugele. Et Villemi kurtis seljavalu, tõsteti ta autost koos istmega välja ja toimetati seejärel haiglasse. Põhjalikud uuringud näitasid, et õnneks on pea ja seljaga kõik korras.

«Põlvekedras tuvastati mõra, kuigi täit selgust ei ole meil vigastuse osas tegelikult siiani – jutt käis meditsiiniterminites ja hispaania keeles,» tunnistas Tarmo Villemi, olles parajasti koos Hansuga tagasiteel Eestisse, kus on visiit arsti juurde juba kokku lepitud. «Põlvehäda Hans alguses ei tundnudki, küllap ta lõi selle kuskile kokpiti vastu ära,» sõnas Tarmo Villemi.

Samal Aragoni rajal tegi hooaja avastardi Renault 3.5 sarjas sõitev Kevin Korjus. Esimeses sõidus jäi ta stardijoonel toppama ning sattus esimesse kurvi jõudes kahe konkurendi vahele karpi. Kokkupõrkes väändus Korjuse autol roolivarras ja jätkamine oli võimatu.

Teises sõidus pääses eestlane aga hea stardi järel avakurvist edukalt läbi ning parandas boksipeatuste järel kohta veelgi, tõustes kolmandaks. «Ka teine koht oleks võimalik olnud, kuid sõidu teisel poolel hakkas mootor puterdama,» kirjeldas Korjus ise.

Seetõttu tuli Arthur Pic mööda lasta ning leppida 4. koha punktidega. «Ehk oleksin suutnud teda ka selja taga hoida, aga ta oli sirgetel nii palju kiirem, et otsustasin järele anda,» lausus Korjus.

Kahe sõidu järel hoiab Korjus punktitabelis 12 punktiga 7. kohta. Järgmine etapp peetakse kolme nädala pärast legendaarsel Monaco tänavarajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles