Györi siirdunud Ahjupera klapib Kinkiga hästi

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarmo Ahjupera(triibulises)
Jarmo Ahjupera(triibulises) Foto: Peeter Langovits

FC Flora ründaja Jarmo Ahjupera sõlmis lepingu Ungari kõrgliigaklubi Györi ETOga, kuhu kuulub ka jaanuaris Levadiast sinna siirdunud Tarmo Kink – kahe ründaja koostöö klapib hästi.


«Loomulikult olen väga rahul, lõpuks õnnestus välja pääseda,» sõnas Ahjupera, kellele see aasta Györi juures ja Itaalia Siena farmklubi juures veedetud testimisperiood oli karjääri esimene.



Kuna jaanuaris siirdus samasse klubisse ka Kink, siis võib Eesti publik oodata, et madjaritemaa klubi ründetandemi moodustavad just kaks eestlast. Ahjupera sõnas, et Kinkiga koos on nad edurivis juba kolmes mängus figureerinud ning koostöö tundub esialgu üsna hästi laabuvat.



«Mina lõin väravaid ning andsin Kinkile ka näiteks Sturmi Grazi (kuulus Austria klubi – toim) vastu väravasöödu,» selgitas Ahjupera, kes avaldas lootust, et kuna kahe ründaja mängijatüüp on üsna erinev, võib eestlaste duo isegi teoks saada. «Györil teist sellist suuremat ründajat pole ning samas me mõistame Kinkiga teineteist keele tõttu ka paremini kui teised. Eks hooaeg näitab, kuidas meeskond mängima hakkab.»



196 sentimeetri pikkune Ahjupera saab aprillis 25-aastaseks ning eestlane arvab, et praegune aeg on jalgpallurile parim – seega toimus üleminek õigel ajal. Samas teab ta, et mänguaja saamiseks peab ta pingutama, kuna tase on korralik ning tempo kiire.



«Ega keegi passist vanust ei vaata, kõige tähtsam on see, kuidas jalgpallur mängib,» märkis Ahjupera.



ETO tasub FC Florale mängijaõiguste eest 100 000 eurot ehk üle 1,5 miljoni Eesti krooni ning lisaks säilitab FC Flora osa Ahjupera mängijaõigustest. Ahjupera leping kehtib kolm ja pool aastat. Nagu traditsiooniks saanud, ei soovinud ka Ahjupera palganumbrit avaldada, kuid kinnitas, et kukrule mõjub uus tasu Eestis saadust paremini.



Györi asub Ungari kõrgliigas 18 punktiga 13. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles