Legendaarne väravavaht tähistas 40. sünnipäeva hiilgava mänguga

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Brodeur
Martin Brodeur Foto: Reuters / Scanpix

New Jersey Devilsi hokimeeskonna väravavaht Martin Brodeur tähistas läinud ööl oma 40. juubelisünnipäeva hiilgava etteastega, aidates oma koduklubi 4:2 võidule Philadeplhia üle.

Stanley karikaturniiri teises ringis juhib New Jersey nelja võiduni peetavat seeriat 3:1.

Brodeur lasi  küll esimesel veerandajal oma väravasse kaks litrit, ent pärast seda tegutses laitmatult ja tegi kokku 20 tõrjet. Brodeur valiti kohtumise teiseks täheks.

Brodeuril on NHLis käsil 19. hooaeg ja kogu oma ülipika ja eduka karjääri on mees veetnud New Jersey meeskonnas. Kolmel korral on ta aidanud klubi Stanley karikavõitjaks, lisaks on ta Kanada koondise väravasuul tulnud kahel korral olümpiavõitjaks. Neljal hooajal on ta valitud NHLi parimaks väravavahiks.

Sünnipäeval saadud võidu eest peab Broedeur olema eriti tänulik leedulasele Dainius Zubrusele, kes viskas New Jersey kasuks kaks viimast väravat.

Veerandfinaalseeria sai läbi Los Angelise ja St Louisi vahel – kaheksanda paigutusega Los Angeles oli oma teise paigutusega vastasest üle mängudega 4:0. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles