Tšudov jätkab vana jonni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Björndalen
Ole Einar Björndalen Foto: AFP / Scanpix

Draama pühapäevase laskesuusatamise MMi meeste jälitussõidu ümber pole vaibunud ka tänaseks.

Algselt esimesena lõpetanud Ole Einar Bjørndalenile määrati valel rajal sõitmise eest minutiline ajatrahv, mis kukutas ta kolmandaks ja tõstis esimeseks venelase Maksim Tšudovi, siis aga otsustati õigeks lugeda ikkagi esialgsed tulemused ja kulla sai Bjørndalen.

«Jälitussõit oli keeruline, tuul oli tugev. Alustasin hea laskmisega. Olin heas vormis ja sõitsin kiiresti. Jäin võistlusega rahule,» selgitas Bjørndalen uuesti. «Võistlusjärgne situatsioon oli kõigile raske. Eriti nendele rahvustele, kelle sportlased eksisid. Nüüd on otsus tehtud ja peame seda austama.»

Hetkeks maailmameistriks tõstetud Tšudov jätkas aga vana jonni tänagi. Kuigi mees võttis hõbemedali vastu, ootab ta jätkuvalt selgitusid. «See oli üks raskemaid võistlusi mu karjääri jooksul. Ma ei saa öelda sama, mis Ole Einar ütles, kuna rada oli õigesti märgitud!» selgitas Tšudov endiselt pettunult. «Tahan öelda, et see oli äärmiselt ebameeldiv olukord nii mulle, Ole Einarile kui ka kõikidele teistele, kuna kord tehti üks otsus, siis seda muudeti ja tehti teine otsus. Pidime nii kaua ootama ega teadnud, mis saab.»

«Ole oli minust kiirem ja tugevam. Jah, ma olin teine, aga me rääkisime sellest ka Olega. Reegleid rikuti ning mõned sportlased sõitsid valesti,» lisas ta. «Aga otsus pole minu teha. Ma ei taha, et meid sportlasi enam sellesse jamasse segatakse. Austan Olet ja surusin ta kätt, aga ootan, et komisjon selgitaks oma otsust!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles