Dopinguskandaali vari kummitab Venemaa koondist jätkuvalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Tšudov.
Maksim Tšudov. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa laskesuusakoondise piinad maailmameistrivõistlustel jätkuvad, kuigi dopingupatused venelased on juba koju saadetud. Lisaks pidevalt meedia hambus olemisele kurdavad venelased, et ka kaasvõistlejad ja treenerid suhtuvad neisse jätkuvalt põlgusega.

«Mul on väga kahju, et selline asi juhtus. Ma ei mõista, kuidas see üldse võimalik on. Ma ei kiida seda heaks, aga samas ei tohiks see meie võistkonnale mõju avaldada,» sõnas jälitussõidus hõbemedali võitnud Maksim Tšudov täna. «Teised meeskonnad ei räägi meiega, ei ütle meile tere ja pööravad pea ära, eriti meeste seas. Sellist asja ei tohiks olla, peame jääma sõbralikuks.»

«Üks treener korjas meie vastu allkirju, aga meile pole midagi öelnud. Võib-olla peaksime jah siit MMilt lahkuma, aga sellega kaotaksid teised tugevaid konkurente,» jätkas Tšudov. «See on minu jaoks ebameeldiv, et sellest räägitakse meie selja taga. Kui tahate, rääkige sellest meiega otse, näost-näkku, kas siis sportlaste või treeneritega.»

Ka 13. MM-kulla teeninud Ole Einar Bjørndalen toetas Tšudovi mõtteid oma sõnavõtuga. «Kolm inimest saadeti tagasi ja minu jaoks on ülejäänud vene sportlased puhtad, enne kui midagi muud ei tõestata,» sõnas Bjørndalen resoluutselt. «Arvan ja loodan, et ülejäänud venelased on puhtad. Laskesuusatamine ei vaja rohkem selliseid skandaale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles