Valus löök Hispaania koondisele: Puyol jääb EMist kõrvale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carles Puyol.
Carles Puyol. Foto: SCANPIX

Hispaania koondist tabas kuu aega enne jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri algust valus löök, kui selgus, et keskkaitsja Carles Puyol peab minema põlveoperatsioonile ega saa turniiril kaasa teha.

FC Barcelona kapten Puyol vigastas põlve laupäeval klubi viimases liigamängus Espanyoliga.

«Uuringute järel jõudsime otsusele, et mängijale tehakse järgmisel laupäeval artroskoopiline operatsioon,» teatas Barcelona oma ametlikus avalduses. «Mängupaus kestab hinnanguliselt umbes kuus nädalat.»

Valitsev Euroopa ja maailmameister Hispaania peab EM-il avamängu Itaalia vastu 10. juunil. Peatreener Vicente del Bosque on lubanud teatada esialgse koosseisu 15. maiks ning lõpliku nimekirja 27. maiks.

Mõistagi jääb Puyolil mängimata ka Barcelona hooaja viimane liigamäng Real Betisiga ning peatreener Pep Guardiola lahkumisetendus ehk karikafinaal Athletic Bilbaoga.

34-aastane Puyol on olnud üle kümne aasta Hispaania koondise raudvara, olles pidanud oma riigi eest 99 kohtumist. Just tema lõi ainsa värava Hispaania 1:0 võidumängus MM-i poolfinaalis Saksamaa vastu. Puyoli puudumisel moodustavad EM-il Hispaania koondise põhikeskkaitsepaari tõenäoliselt tema klubikaaslane Gerard Pique ja Real Madridi kaitsja Sergio Ramos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles