Pareiko maksab ligi pool miljonit eurot

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko
Sergei Pareiko Foto: SCANPIX

Sergei Pareiko on oma koduklubi Krakowi Wislaga uue lepingu asjus kõik kokku leppinud ning täna hommikul pannakse paberitele allkirjad. «Leping tuleb samadel tingimustel, mis varem. Raha mina juurde küsima ei hakanud,» rääkis Pareiko.


Eesti koondise väravavaht ei olnud eile veel kindel, kas tuleb kaheaastane või üheaastane koos pikendamisvõimalusega leping. Pareiko väljaostu­klausel on samuti kokku lepitud.

«450 000 eurot palusin panna üleminekusummaks,» ütles Pareiko. «Poolas on olnud minu karjääri parim aeg. Sain mängida Euroopa liigat ja olime lähedal ka Meistrite liiga alagrupifaasile.» Lisaks kuuluvad sinna aega ka head tulemused Eesti koondisega.

Järgmisel hooajal on Wisla eesmärk taastada koht Poola liiga tipus. Sellel hooajal lõpetati mitterahuldaval seitsmendal positsioonil. «Meeskonda ootab ees korralik noorenduskuur. Paljud peavad suvel lahkuma ning noorte kõrvale jääb alles neli-viis kogenumat mängijat,» kirjeldas Pareiko ees ootavaid muutusi.

Oma positsioonil tunneb väravavaht end kindlalt. «Mul on olnud siin kolm peatreenerit ning olen alati olnud põhiväravavaht,» arutles Pareiko. Peamine Wisla murekoht sellel hooajal oli väravate löömine – 30 mänguga suudeti skoorida ainult 29 korral. Eelmisel hooajal meistriks tulles lõi meeskond 44 väravat.

«Lisaks kehvale resultatiivsusele saime koduväljakul lubamatult palju 0:1 kaotusi,» tõi eestlane välja klubi nõrkused. «Võib öelda, et Euroopa liiga rikkus ära koduliiga hooaja.

Mehed keskendusid liialt Euroopas mängimisele ja põlesid läbi.» Lisaks jõudis Wisla Poola karikasarjas poolfinaal. «Usun, et jõudsime selgusele, mis tase meil tegelikult on,» võttis Eesti koondise esikinnas lõppenud hooaja kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles