Iisraeli tennisiste ei lubatud Gaza sektori kokkupõrke tõttu Dubaisse võistlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shahar Peer
Shahar Peer Foto: Reuters / Scanpix

Iisraeli naistennisist Shahar Peer ei saanud Araabia Ühendemiraatide viisat ning pidi Dubai kahe miljoni dollari suuruse auhinnarahaga turniirist loobuma. Nüüd aga lahvatas probleemist rahvusvaheline skandaal ning tenniseorganisatsioonid WTA ja ATP lubasid turniirid jätkuvate probleemide korral mujale kolida.

Iisraeli mängijat ei lubatud AÜEsse jaanuari keskel Gaza sektoris toimunud Iisraeli sissetungi tõttu, kus väidetavalt tapeti 1300 palestiinlast, neist pooled olid tsiviilisikud, vahendab AP.

Tõrjumine aga tõi karmi hukkamõistu naiste alaliidult WTAlt, kuna kõnealune tennisist ei puutu ju kuidagi poliitikasse. Ühtlasi kaalutakse Dubai turniiri kalendrist eemaldamist.

Hetkel ootab viisat järgmisel esmaspäeval meeste turniiril alustav Iisraeli paarismängija Andy Ram. Meeste profitennise organisatsioon ATP kavatseb turniiri saatuse otsustada selle järgi, kas Ram saab viisa või mitte. «Selge, et see on nende võimalus teha õige otsus,» teatas ATP.

«Andy tahab mängida, teda ei huvita muu,» teatas iisraellase advokaat Amit Naor. «Ta ei otsi pahandusi. Mõtlesime, et poliitika ei puutu enam asjasse.»

Dubai naiste ja meeste turniiri turundusjuht Ben Nichols teatas, et viisade väljastamine ei puuduta paraku turniiri korraldajaid. Turniiri organiseerijad olid mures eelkõige protestide, boikottide ja ähvarduste pärast, mis iisraellaste osalemine kaasa tooks.

«Me ei soovi sporti politiseerida, kuid peame olema delikaatsed hiljutiste sündmuste suhtes ja me ei tohi riskida mängijate turvalisusega,» teatasid turniiri korraldajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles