Tartu Linnamaratoni rada kulgeb Tartu südames ja lähiümbruses

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Jooksumaraton
Tartu Jooksumaraton Foto: Jaanika Kuusik/Valgamaalane

6. oktoobril korraldatakse esmakordselt 1. Tartu Linnamaraton, mille näol on tegemist unikaalse maratoniga Eestis, kuna distants joostakse ühel ringil ja suurem osa sellest riigi suuruselt teise linna südames.

Võistluste direktor Indrek Kelgu sõnul peeti raja mahapanemisel oluliseks, et rada läbiks Tartu sümbolistlikke kohti: Emajõe kallast, Tartu Toomemäge, Tartu Ülikooli peahoonet, Jaani kirikut jt, pakkudes jooksjatele ka mitmekülgsust. Jooksumaraton läbib pea poole kogudistantsist Tartu kesklinna ajaloolistel tänavatel.

Jooksumaratoni start antakse Vabaduse puiesteelt. Rada kulgeb mööda Turu tänavat Karlova linnaossa, puutudes ka Ropka kanti. Õnne tänava kaudu suundutakse Sõpruse sillale ning sealt Ihaste teele ja mööda Mõisavahe tänavat Tartu linnapiiridest välja Rõõmu teele ja Lohkva kanti. Peale Räpina mnt taguse pauna läbimist suundub rada uuesti linnapoole  läbides looduslikult kauni Ihaste piirkonna.

Kauneid Emajõe vaateid saab nautida mööda jõekallast kuni TÜ spordihooneni ning sealt üle Kroonuaia silla Emajõe vabaujulani. Võistluse lõpukilomeetrid kulgevad läbi Toomemäe, Tartu vanalinna, finišiks Tartu Raekoja plats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles