Saksamaa ootab aegade suurimat finaali

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Borussia Dortmundi kapten Sebastian Kehl ja peatreener Jürgen Klopp, Bayerni Müncheni juhendaja Jupp Heynckes ja meeskonna kapten Philipp Lahm koos ihaldatud karikaga.
Vasakult: Borussia Dortmundi kapten Sebastian Kehl ja peatreener Jürgen Klopp, Bayerni Müncheni juhendaja Jupp Heynckes ja meeskonna kapten Philipp Lahm koos ihaldatud karikaga. Foto: SCANPIX

Täna õhtul kohtuvad jalgpalli Saksamaa karikavõistluste finaalis viimase kahe aasta meistermeeskond Dortmundi Borussia ja Müncheni Bayern. Saksamaa meedia on nimetanud seda kohtumist läbi aegade suurimaks karikafinaaliks.

15-kordne karikavõitja Bayern ei ole suutnud kaks aastat koduliigat võita ning  Baierimaa klubi jaoks on väga oluline näidata Dortmundile, kes on tegelikult Saksamaa parim jalgpallimeeskond. Võit annaks Münchenile kindlasti enesekindlust nädala pärast toimuvaks Meistrite liiga finaaliks Londoni Chelsea vastu.


Dortmund on kohaliku karikasarja võitnud kahel korral, viimati hooajal 1988/1989. Samad meeskonnad mängisid viimati omavahel finaalis aastal 2008, kui Bayern lisaajal 2:1 võidu võttis. Läbi aegade kolmas karikas tähendaks Borussiale sellel hooajal kuldset duublit.


Võidu tähtsust kinnitavad ka mängijatele lubatavad preemiad - Iga Bayerni mängija saab  võidu eest 100 000 eurot ning Dortmundi meestele on lubatud 75 000 eurot. 

Publikuhuvi Berliinis toimuva finaali vastu on väga suur. Kokku avaldas soovi piletit osta umbes 800 000 inimest. Dortmundi meeskonnale laekus 350 000 piletisoovi ning Bayernile 120 000, kuid mõlemale meeskonnale on Berliini staadionil ette nähtud 20 000 kohta. Läbi jalgpalliliidu soovis mängule pääset soetada 328 000 jalgpallihuvilist.

Selle hooaja Bundesligas peetud omavahelistes mängudes jäi mõlemal korral peale Dortmund
seisuga 1:0. Eesti aja järgi kell 21.00 algavat mängu jälgib kindlasti suure huviga ka Saksamaa koondise peatreener Joachim Löw,  sest esialgsest EM-koondisest võivad täna väljakule joosta koguni 13 meest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles