Haavel ja Kivistik lõpetasid MMi 43. kohaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik.
Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik. Foto: Alex McKinnon

Horvaatias Zadaris lõppesid täna 49er klassi maailmameistrivõistlused, kus Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik said 43. koha.

Võistlusseeria kestel peeti 9 kvalifikatsiooni- ning 8 finaalsõitu, lisaks medalisõit kümnele parimale. Kvalifikatsiooni tulemuste alusel finaalis hõbelaevastikus seilanud Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi) tegid oma grupis ka mitmeid esikümne väärilisi sõite, kuid MM-i lõpptulemuseks jäi neile 74 paatkonna konkurentsis 43. koht.

 Kuldmedalitele tulid austraallased Nathan Outteridge ja Iain Jensen. Hõbedale sõitis Uus-Meremaa meeskond Peter Burling ja Blair Tuke, pronksi vääriliseks osutusid taanlased Allan Norregaard ja Peter Lang sooritus.

Lõppenud maailmameistrivõistlused olid 49er klassile 2012. aasta Londoni olümpiamängude teiseks kvalifikatsiooniregatiks pärast detsembris Austraalias peetud 2011. aasta olümpiaklasside maailmameistrivõistlusi. Kui 2011. aasta MM-il jagati välja 75% olümpia riigikohtadest, siis nüüd võistlesid veel mitte kvalifitseerunud maad ülejäänud 25% ehk viie riigikoha nimel. Eesti nende viie hulka paraku ei mahtunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles