Hamilton tõsteti stardirivi lõppu, esikohalt alustab Maldonado

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamiltoni seisma jäänud vormel tõstetakse treilerile.
Lewis Hamiltoni seisma jäänud vormel tõstetakse treilerile. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja Hispaania etapi tänases kvalifikatsioonis parima aja välja sõitnud McLareni piloot Lewis Hamilton rikkus kütusereegleid ning tõsteti stardirivis hoopis viimasele kohale.

Erakordselt hea viimase ringi teinud Hamilton peatas auto pool ringi pärast lõpujoone ületamist ning meeskond tunnistas, et britil kästi auto seisma jätta. Tõenäoliselt peljati, et Hamiltoni vormelil saab kütus otsa. Vastavalt reeglitele peab autosse olema tangitud nii palju bensiini, et see omal jõul tagasi boksidesse jõuaks ning seal oleks veel kütuseproovi võtmise jaoks liitri jagu kütust.

McLareni tehnikadirektor Martin Whitmarsh möönis hiljem, et meeskond tegi arvutustes vea. «Autost saadi lõpuks kätte 1,3 liitrit bensiini. Sellest piisas proovi võtmiseks,» sõnas ta AP-le. Whitmarshi sõnul selgus, et Hamilton oleks võinud tegelikult siiski boksi naasta ja kõik oleks korras olnud, kuid tekkinud segaduse tõttu anti talle kiirustatud käsk mootor seisata.

Kohtunike kogu hinnangul sai McLaren aga viimast ringi läbimata jättes ebavõrdse eelise, Hamiltoni tänased tulemused tühistati ning ta stardib homsele võidusõidule viimaselt kohalt.

See tähendab, et elus esimest korda alustab homset sõitu esimesest stardiruudust Williamsi piloot Pastor Maldonado. Täna kõiki oma kiirusega üllatanud Venetsueelast pärit Maldonado ei ole seejuures oma karjääris seni kunagi startinud kõrgemalt kui seitsmendalt kohalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles