Sten Oja sai Soome meistrivõistluste avaetapil 7. koha

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Oja.
Sten Oja. Foto: Raigo Pajula

Eesti rallikrossisõitja Sten Oja jaoks algas hooaeg Soome rallikrossi meistrivõistlustel seitsmenda kohaga. Esimesena A-finaalist välja jäänud Oja oli hooaja algusega rahul, tehnika toimis ja esimene etapp andis kerge ülevaate sellest, mis ees ootamas on, kirjutab Ruudulipp.ee.

Kaheliitrise turbomootoriga varustatud neljaveolise Mitsubishi Lancer EVO 6 autoga sõitev Oja näitas Vetelis toimunud rallikrossi Soome MV esimesel etapil korralikku kiirust. Kuiva ilmaga asfaldil sõidetud võistlusel oli sellel aastal terve Soome sarja kaasa tegev Oja oma eelsõidu aegadega B-finaalis. Sealt pääses edasi kaks kiiremat, kuid sellel korral pidi Oja konkurentide paremust tunnistama ja jäi B-finaalis kolmanda koha saanuna esimesena A-finaali ukse taha. Kaotus teise koha saanud Mika Vaaranmaale oli 0,8 sekundit ja B-finaali võitnud Martti Simonenile 2,8 sekundit. See tähendas eestlasele Super Car klassi seitsmendat kohta.

«A-finaali koht oli üsna käeulatuses, sõitsime koos, kuid kahjuks ei õnnestunud konkurendist mööduda. Samas saab rahul olla, sest saime väga kõva kogemuse. Täna jäi pisut ka võimsuse taha, sellel rajal oleks meie autoga olnud raske esimesele kuuele vastu saada. Seega jään huviga ootama järgmist etappi Kouvolas, mis on mulle tuttav ja kus on ka kruusaosa sees,» kommenteeris Oja võistlust.

Oja järgmine start on 19. mail Tallinnas Hipodroomil sõidetav Olerex Eesti rallikrossi meistrivõistluste teine etapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles