Video: Euroliiga finaalis kaotanud CSKA patuoinaks jäi leedulane

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramunas Šiškauskas (paremal) eksis finaalis üliolulistel vabavisetel.
Ramunas Šiškauskas (paremal) eksis finaalis üliolulistel vabavisetel. Foto: SCANPIX

Korvpalli Euroliiga eilne finaal pakkus spordifännidele tõelise elamuse, kui draamat jagunes lõpusekunditeni. Favoriidina finaalile vastu läinud Moskva CSKA juhtis esikohamatšis vahepeal juba päris kindlalt, kuid viimaste sekundite vise tõi 62:61 võidu Pireuse Olympiacosele.

Kaotus oli CSKA-le seda valusam, et matši lõpus oli kõik veel nende endi kätes. Kui kohtumise lõpuni oli jäänud veel kümme sekundit, siis oli CSKA 61:60 eduseisus ning leedulasel Ramunas Šiškauskasel oli kasutada kaks vabaviset. Kogenud leedulane eksis aga mõlemal viskel ja vastaste rünnakul tabas Georgios Printezis.

«Kaotusseisu jäädes tegid nad (Olympiacos – toim.) palju olulisi vahetusi ja tabasid mitmeid tähtsaid viskeid. Meie suurimaks probleemiks oli see, et viimasest kuuest vabaviskest tabasime vaid kaks,» sõnas CSKA leedulasest peatreener Jonas Kazlauskas Euroliiga koduleheküljele.

Leedulastest kuulus kaotajate ridadesse veel Darjus Lavrinovic, kes finaalis sai väljakule kuueks minutiks ja viskas viis punkti, Šiškauskase arvele jäi kaheksa silma.

Siiski said leedulased rõõmustada ka Euroliiga võidu üle, kuna Olympiacose ridadesse kuulus Martynas Gecevicius, kes finaalis siiski platsile ei pääsenud. «Me väärisime seda võitu. Tegime terve hooaja kõvasti tööd ja meile tasuti selle eest, kuna me võitlesime, tegime tööd ja uskusime endasse. Nüüd oleme meie Euroliiga tšempionid,» rõõmustas Gecevicius.

Vaata videot otsustavatest hetkedest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles