Eesti MMA-võitleja Alik Tseiko siirdus USAsse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alik Tseiko
Alik Tseiko Foto: Peeter Langovits

Möödunud aasta septembris ühe maailma suurima võitlusspordi klubiga American Top Team lepingu sõlminud Eesti MMA-võitleja Alik Tseiko (6 võitu, 2 kaotust) sõitis läinud laupäeval USA-sse treenima. USAs tegutseva klubi sportlased võistlevad maailma suurimates sportliku vabavõitluse organisatsioondies nagu UFC ja Bellator.

Oma unistust teoks tegev Tseiko läbis eelnevalt klubisse pääsemiseks kahenädalase intensiivse proovilaagri, mille lõppedes pakuti talle lepingut ja võimalust jääda sinna treenima ning võistlema juba pikemaks ajaks.

«Katsenädalad olid väga intensiivsed, treeningute maht oli väga suur. Taastuda oli vaja kiirelt, seega kogu treeningutevälise aja põhimõtteliselt magasin,» kirjeldab toimunut seni Tallinna spordiklubis 3D Treening valmistunud Tseiko.

Nüüd, kaheksa kuud hiljem, leidis mees võimaluse kodus kõik otsad kokku tõmmata, saada mõned toetajad ning lennata teisele mandrile treenima juba pikemaks ajaks. «Miinimumplaan on kolm kuud, kuid usun, et leian võimaluse jääda vähemalt kuueks kuuks kuni aastaks ning seeläbi parandada oma taset veelgi. Samuti peaksin selle aja sees pidama esimesed matšid. Koormus saab olema väga suur, aga olen õnnelik - saan oma eesmärkide poole püüelda koos selliste maailma tippudega nagu näiteks Thiago Alves,» lisas Tseiko.

«Mul on Aliku üle väga hea meel - see on Eesti MMA jaoks suur samm,» kommenteeris toimuvat Raju peakorraldaja Ott Tõnissar. «Alik on juba teine Eesti sportlane, kes treenimas väljaspool kodumaad. Mõned kuud tagasi kolis Hollandisse varem samuti Tallinnas klubis 3D Treening treeninud Dmitri Ivanov, kus pidanud selle aja jooksul juba ühe võiduka matši. Dmitriga on meil kokkulepe olemas, aga loodan, et meil õnnestub ka Alik oktoobrikuus toimuvaks Rajuks korraks koju tagasi tuua - spordi edendamiseks on oluline, et vähemalt korra aastas suudaksime kõik maailmas treenivad Eesti võitlejad kodupubliku ette kokku tuua,» lisas Tõnissaar.

Kolm aastat tagasi sportliku vabavõitlusega alustanud Alik Tseiko on lisaks 2009. aasta Eesti meister kreeka-rooma ja 2012. aasta Eesti meister vabamaadluses. Kokku on mees pidanud üle 500 maadlusmatši.

Sportlik vabavõitlus on võitlussport, mis ühendab endas kolm olümpiaala - poksi, maadluse ja judo - ning teised kahevõitlusalad. MMA Raju on Eesti sportliku vabavõitluse liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles