Riiukukk Joey Barton võib saada koguni üheksamängulise keelu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joey Bartoni (paremal) ja Carlos Tevezi arveteklaarimine lõppes esimese eemaldamisega.
Joey Bartoni (paremal) ja Carlos Tevezi arveteklaarimine lõppes esimese eemaldamisega. Foto: SCANPIX

Queens Park Rangersi poolkaitsja Joey Barton, kes eemaldati eile Inglismaa jalgpalliliiga hooaja viimases kohtumises Manchester Cityga punase kaardiga platsilt, võib uut hooaega alustada koguni üheksamängulise mängukeeluga.

Kohtunik Mike Dean näitas mängu 55. minutil Carlos Tevezi küünarnukiga löönud Bartonile punast kaarti, kuid enne platsilt lahkumist jõudis inglane selja tagant põlvega lüüa veel ka Sergio Agüerot, enne kui meeskonnakaaslased ta riitusruumidesse toimetasid.

Bartonit ootab nüüd esimese punast kaarti väärt teo eest kolmemänguline võistluskeeld ning sama ähvardab teda ka teise liigutuse puhul, kui distsiplinaarkomisjon leiab, et tegu oli vägivaldse käitumisega. Kuna need oleksid talle lõppenud hooajal juba teine ja kolmas eemaldamine, kaasneb nendega automaatselt veel vastavalt ühe- ja kahemänguline lisakaristus. Kokku peab Barton seega uue hooaja alguses tribüünilt vaatama vähemalt nelja, halvemal juhul aga koguni üheksat mängu.

Pärast mängu teatas usina twitterikasutajana tuntud Barton suhtluskeskkonnas: «Ma ei kaotanud hetkekski enesekontrolli. Pärast eemaldamist soovitas üks meeskonnakaaslane, et üritagu ma kedagi vastastest endaga kaasa võtta. Ei läinud õnneks, aga jumal armastab seda, kes üritab.» Oma teo suhtes ta aga väga suurt kahetsust ei ilmutanud. «Polnud just minu kõige uhkem moment, aga s*tta kah, jäime liigasse püsima ja see on kõige tähtsam,» bravuuritses Barton.

Õhtuses vooru kokkuvõtvas telesaates kritiseeris Bartonit ka stuudios olnud ründelegend Alan Shearer ja see ajas poolkaitsjal uuesti harja punaseks. «Shearer õiendab ikka… Ma tean, et keerasin asja p****, Alan, aitäh ilmselgele asjale tähelepanu juhtimast. Samas ütlen ausalt välja, et oled suurepärane mängija. Parem kui mina.

Aga mul on ilusam soeng (mis pole keeruline), kannan televisioonis esinedes kõvasti paremaid särke ja ma olen isikupärane (omadus, mis sinul puudub). Ah jaa – viimase asjana tahan öelda, et sa oled s*tt treener ja stuudiokommentaator,» kirjutas ta.

«See **** ei meeldi mulle üldse – õigupoolest ma lausa jälestan teda… Head ööd!» lõpetas Barton oma tiraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles