Aerutajad jahivad Poznanis olümpiapiletit

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Alupere (ees) ja Tarmo Tootsi kahesüstal.
Kaarel Alupere (ees) ja Tarmo Tootsi kahesüstal. Foto: Eesti Aerutamisföderatsioon

Londoni olümpiasõel on aerutajatele äärmiselt tihe, kahesüstal on olümpiakoht käes vaid mulluse MMi esikuuikul. Sellel nädalal selguvad kontinentide tsoonides veel neli edasipääsejat.

Euroopa valikvõistlusel Poolas Poznanis lähevad kolmapäeval kahesüstal olümpiapääset püüdma ka Kaarel Alupere ja Tarmo Tootsi.

Poznani regati eel võistlesid eestlased Leedus, kus kahesüsta 1000 meetris parandati Eesti rekordit koguni nelja sekundiga, tulemuseks teine koht 3.14,4ga, mis andis leedulaste MM-pronksipaadi järel teise koha.

Mõlemad näitasid head minekut ka 1000 meetri ühesüstal, kus 29-aastane Tootsi oli Leedu esinumbri järel teine (3.33,0) ja alles 18-aastane Alupere kolmas (3.35,4). Mõlemad parandasid ka isiklikke rekordeid vastavalt kolme ja nelja sekundiga.

Poznanis tehakse kaasa mõlemas paadiklassis. Reaalsem on olümpiakoht siiski kahesüstal, mille finaal sõidetakse kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles