Aivo Erkmaa: ootame ime sündi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmanda finaalmängu normaalaja viimastel sekunditel oli Tartul võimalus mäng enda kasuks pöörata, kuid Valmo Kriisa kukkumise ja pallikaotuse tõttu tartlased viskeni ei jõudnudki.
Kolmanda finaalmängu normaalaja viimastel sekunditel oli Tartul võimalus mäng enda kasuks pöörata, kuid Valmo Kriisa kukkumise ja pallikaotuse tõttu tartlased viskeni ei jõudnudki. Foto: Liis Treimann

Eesti korvpalli meistrivõistluste finaalseeria kolmanda mängu normaalaja lõpus võiduvõimaluse kasutamata jätnud Tartu Ülikooli meeskonnal pole enam midagi kaotada, kuid seeria tagasi Tartusse toomiseks tuleb loota imele.


«Ma usun, et normaalaja viimane rünnak tekitas hämmingut paljudes,» nentis finaali kolmandat mängu Tartu Postimehele kommenteerinud treener Aivo Erkmaa ning oli platsil juhtunu üle üllatunud.

«Üks asi on see, et Sten Soku oleks võinud lõpus platsile jätta, aga see polnudki kõige olulisem. Tartul oli viimaseks rünnakuks aega kakskümmend kaks sekundit. See oli mängu kõige tähtsam rünnak ja selle aja jooksul suudab teha väga organiseeritud liikumisi. Aga mis oli valik? Kellal lasti lihtsalt tiksuda ja siis tuli üks õnnetu pick’n’roll,» analüüsis tartlaste mängu Erkmaa ning märkis, et tema meelest valiti üsna rumal lahendus.

Kivi treeneri kapsaaeda

«Viimane rünnak oli täiesti juhuslik. Sellel polnud organiseeritust. Oli täiesti hambutu lahendus,» kordas Erkmaa ja lisas, et tema meelest oleks pidanud rünnaku liikumise otsustama mängujuht või treenerid.

«Klassikud räägivad, et võidab meeskond ja kaotab treener. Mõnikord on seda raske tunnistada, aga treeneritelt oleks pidanud tulema konkreetne korraldus, kuidas lõppu mängida. Mängupilti vaadates seda ei tulnud,» ütles Erkmaa. Lisaajal dikteeris mängu juba Kalev/Cramo ja Tartul võiduvõimalust enam ei tekkinud.

Erkmaa sõnul oli küll näha, et tartlased olid ennast kolmandaks mänguks kokku võtnud ja mängisidki esimese poolaja väga hästi, kuid teisel poolajal oli Kalev/Cramo taas enesekindlam.

«Kui tuleb lisaaeg, siis ei saa öelda, et mängud on ühepoolseks kujunenud, aga tabeliseis on ikkagi 3:0,» lausus Erkmaa ning polnud neljanda mängu tulemuse suhtes eriti optimistlik.

Pööret ei usu

«Homme (täna – toim) on võtmemäng. Rockil ei ole enam midagi kaotada. Nad annavad endast maksimumi ja siis on näha, kuidas vastane on valmis. Kas on juba mõtetega grillimise juures või suudab võidu ära vormistada,» arutles korvpalliekspert.

Et finaalseeriasse võiks veel pööre tulla, Erkmaa ei uskunud. «Nelja mängu järjest Tartu ei võida. Sellest seisust väljatulemiseks tuleb teha ajalugu. Aga kui nad suudaks jalgpallikeeles auvärava ära lüüa, oleks ka positiivne. Ootame ime sündi,» lausus Erkmaa.
Neljas finaalmäng peetakse täna Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles