Trepi osalemine EMil selgub nädalavahetusel

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujuja Jane Trepp
Ujuja Jane Trepp Foto: Liis Treimann

Järgmise nädala esmaspäeval algavad Ungaris Debrecenis ujumise pika raja Euroopa meistrivõistlused. Eesti koondis on peaaegu paigas, vaid Jane Trepi kohal on küsimärk.


2009. aasta detsembris lühikeses basseinis 50 m rinnuliujumises EM-hõbeda võitnud Trepp on sihiks seadnud Londoni olümpia ning püüab 50 m vabaujumises A-normi 25,27.

Läinud nädalavahetusel jõudis ta sellele üsna lähedale, ujudes Charlestonis GP-etapil 25,31. Sel nädalal teeb ta kaasa võistlusel Auburnis ning kui ka seal jääb norm alistamata, tuleb ta Euroopa meistrivõistlustele.

«Jane osalemine peaks selguma hiljemalt esmaspäevaks,» sõnas Eesti ujumiskoondise peatreener Riho Aljand.

Esialgu oli lahtine ka Martti Aljandi EMil osalemine. «Martti ja ta treener otsustasid, et ta võistleb EMil, mitte USA GP-del,» sõnas Riho Aljand. «Mulle meeldinuks, kui ta veel kauem oleks USAs treeninud ja alles juuni alguses võistelnud, aga ju nad siis nägid, et ta võib juba nüüd löögivalmis olla.»

Seega on meestekoondis juba kindel – peale Aljandi sõidavad Ungarisse veel Martin Liivamägi, Andres Olvik, Vadim Romanov, Filipp Provorkov, Marko Tiidla, Pavel Narõškin ja Pjotr Degtjarjov.

Naistest ujuvad EMil kindlasti Triin Aljand, Annika Saarnak, Maria Harutjunjan ja Valeria Mihhailova.

Triin Aljandit on jaanuarist saadik kimbutanud kannavalu, mille tõttu peab ta ilmselt pärast olümpiat ka operatsioonile minema. «Siiani on kõik okei olnud ja praegu ta midagi ei kurda,» kinnitas Riho Aljand.

Koondis sõidab Debreceni laupäeva varahommikul, peatreener ei hakanud suuri eesmärke seadma. «Tahame hästi võistelda,» muheles ta.

«Sellest seltskonnast on meil varem seitse inimest EMil poolfinaali jõudnud, seda küll lühirajal. Mida rohkem on meil nüüd poolfinaali pääsejaid, seda parem meile, sest see näitab meie üldist taset. Kui õnnestub ka finaalikohti napsata, on väga hästi läinud.»

EM on Eesti ujujatele hea võimalus olümpianormide täitmiseks, seni on ainsana A-normi ujunud Triin Aljand 50 m vabaujumises.

Nii Liivamäel kui Martti Aljandil on B-norm täidetud 100 m rinnuliujumises, nimekirjas on eespool Liivamägi, kellel on parem aeg. Lisaks on Liivamäel B-norm ka 200 m kompleksujumises.

EMil võistlustulle asuvatest Eesti ujujatest on B-norm täidetud ka Olvikul ja Degtjarjovil ning ka nemad peavad aega veelgi parandama, et suurendada šanssi saada kutsega olümpiale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles