Meistrite liiga finaali vilistab kaarte armastav portugallane

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oguchi Onyewu (paremal) võib kinnitada, et kohtunik Pedro Proenca ei löö risti ette, kui on vaja mängijale kollast või punast kaarti näidata.
Oguchi Onyewu (paremal) võib kinnitada, et kohtunik Pedro Proenca ei löö risti ette, kui on vaja mängijale kollast või punast kaarti näidata. Foto: SCANPIX

Laupäeval Münchenis toimuvat jalgpalli Meistrite liiga finaali vilistab peakohtunikuna portugallane Pedro Proença. Müncheni Bayerni ja Londoni Chelsea mängijaid peaks ettevaatlikuks tegema asjaolu, et Proença ei kõhkle eksimuse korral rikkujale kollast kaarti näitamast.

41-aastane portugallane on sel hooajal vilistanud viite Meistrite liiga mängu ning jaganud seal 21 kollast kaarti ehk enam kui neli mängu kohta. Korra on ta otsinud taskust välja ka punase kaardi ning määranud kaks penaltit.

Koduliigas on Proença saldo veelgi muljetavaldavam – 13 mänguga koguni 81 kollast ja kolm punast kaarti, lisaks neli määratud penaltit. Kahel korral on ta vilistanud Euroopa liiga mängu ning andnud neis 13 kollast. Ka on portugallase kontol tänavusest EM-valikmäng Türgi ja Horvaatia vahel, kus ta näitas seitset kollast kaarti. Kokku on Proença sel hooajal vilistanud 29 mängu, jaganud 169 kollast kaarti, eemaldanud neli mängijat ja määranud kaheksa penaltit.

Kaardilembus ei tähenda aga kindlasti, et Proença oleks halb kohtunik. 2003. aastal rahvusvahelise debüüdi teinud mees on vilistanud üle 50 euromängu ning mullu usaldati talle Meistrite liiga poolfinaali korduskohtumine Manchester Unitedi ja Schalke vahel. Eelmise hooaja järel nimetati Proença ka Portugali parimaks vilemeheks ning ta kuulub nende 12 mehe hulka, kes mõistavad õigust suvistel Euroopa meistrivõistlustel.

Finaalis abistavad tavaelus finantsnõustaja ametit pidavat Proençat joonekohtunikena Bertino Miranda ja Ricardo Santos. Neljas kohtunik on hispaanlane Carlos Velasco Carballo ning väravatagused abikohtunikud Jorge Sousa ja Duarte Gomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles