Ribery: kaotus oleks Chelseale hävitava mõjuga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franck Ribery
Franck Ribery Foto: SCANPIX

Enne laupäevast jalgpalli Meistrite liiga finaali on mõttemängudega alustanud Müncheni Bayerni poolkaitsja Franck Ribery, kes leidis, et finaali kaotus oleks Londoni Chelseale muserdava mõjuga.

Prantslane mängib finaalis elus esmakordselt, sest kui Bayern kohtus tunamullu Milano Interiga, pidi ta mängukeelu tõttu kohtumist kõrvalt vaatama. Eelkõige võttis Ribery sõna Chelsea omaniku Roman Abramovitši aadressil, kuna on teada, et Meistrite liiga võidukarikas on venelase suurim unistus.

«Abramovitš on seda võitu nii kaua oodanud. Kui nad kaotavad, on see valus. See haavaks neid vaimselt ja meeskonna moraal langeks kõvasti,» vahendab Telegraph Ribery sõnu. Bayerni eesmärgiks on kustutada finaalis kodusest hooajast tekkinud pettumus, sest Bundesligas jäädi tänavu Dortmundi Borussia järel teisele kohale ning kaotas samale vastasele üsna piinliku skooriga 2:5 ka hiljutises koduses karikafinaalis.

«Kui me Meistrite liiga võidame, siis võime kõik eelneva unustada – see ei huvitaks enam kedagi. Olen Bayerniga palju saavutanud. Olen võitnud mitmel korral liiga ja karika ning Meistrite liiga võit oleks kõige kroon,» sõnas Ribery. Prantslase kogemused mängukeelu tõttu finaalist eemale jäämisel kuluvad marjaks ära, sest tervelt kolm Bayerni meest peab seekordset finaali tribüünilt vaatama.

«Loomulikult on see kehv tunne,» ütles Ribery. «Püüan neid aidata, aga see pole kerge. Noorel Alabal on eriti sant olla – ta on vaid 19-aastane ja sellega pole kerge leppida. Ütlesin talle lihtsalt, et ta on endiselt üks meist ja me oleme nii kaugele jõudnud tänu tema abile. Kui laupäeval võidame, unustab ta selle pettumuse.»

Hollandlase Arjen Robbeni hinnangul peab Bayern finaalis edu saavutamiseks ise initsiatiivi haarama. «See pole selline mäng nagu Dortmundi vastu,» sõnas ta. «Eeldame, et Chelsea tegutseb kaitsvalt ja tõmbab mängu kokku, kuid oleme sageli selliste meeskondade vastu mänginud ja peame lihtsalt otsima ning leidma viisi, kuidas sellest läbi murda,» lausus Robben.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles