Jamaica ja Qatar said jäähokimaailma ametlikeks liikmeteks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamaica fännid saavad nüüdsest kaasa elada ka oma riigi hokimeeskonnale.
Jamaica fännid saavad nüüdsest kaasa elada ka oma riigi hokimeeskonnale. Foto: Liis Treimann

Rahvusvaheline Jäähokiliit IIHF võttis oma tänavusel kongressil vastu kaks uut liiget – Jamaica ja Qatari. Tunnustatud liikmeid on IIHFil nüüd 72.

Jamaica ei saanud siiski veel täieõigusliku liikme staatust. Sealne jäähokiliit asutati mullu talvel. Saareriigis on üks hokiväljak ja hetkel 20 mängijat, kuid eesmärgiks on sportlaste arvu kasvatada, et kvalifitseeruda tulevikus ka IIHFi ametlikele turniiridele. Pikemas plaanis on jamaikalaste unistuseks aga pääseda olümpiale – eeskujuks 1988. aastal Calgarys võistelnud meeste neljabobi. Jamaika on esimene Kariibi mere riik, mis IIHFi liikmeks võetud.

Qatari jäähokiliit asutati juba 2010. aastal ning neist sai nüüd Araabia Ühendemiraatide ja Kuwaidi järel kolmas Pärsia lahe ümbruses asuv riik, mis IIHFi astunud. Vähem kui kahe miljoni elanikuga riigis on kaks jääväljakut, mis mõlemad asuvad pealinnas Dohas.

Samuti on Qataris olemas mullu käivitatud kohalik liiga, kus osaleb viis meeskonda. Ametlikult registreeritud mängijaid on 70. Samuti tegutseb riigis jäähokikool, kus on üle saja õpilase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles