Maletajate protest päädib mälestusturniiriga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk 2009. aasta Eesti meistrivõistlustelt. Hendik Olde (seisab) jälgib suurmeister Kaido Külaotsa partiid.
Hetk 2009. aasta Eesti meistrivõistlustelt. Hendik Olde (seisab) jälgib suurmeister Kaido Külaotsa partiid. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Pühapäeval toimub Tartus esinduslik maleturniir , mille nimetus kõlab «Hendrik Olde mälestusturniir.» 

Turniirijuhendi avalõik kuulutab: «Mõni mees väärib ausammast juba eluajal! Tänulikud nuputõstjad avaldavad austust meie eluaegsele malejuhile, kelle geniaalse juhtimise all on Eesti maleelu saavutanud enneolematu õitsengu. Kõigi maade maletajad, ühinege meie turniiril.»

Maletajate vaikiv protestiaktsioon pikaaegse Eesti Maleliidu tegevjuhi Hendrik Olde toimetamiste vastu toob Tartusse kokku väga tugeva maleturniiri, esindusliku rahvusvahelise koosseisu ja ligemale 100 osalejat. Sealjuures mängib kaasa suur osa Eesti ja Läti parematest maletajatest.

Oma osavõtust on teavitanud näiteks suurmeistrid Jaan Ehlvest, Kaido Külaots, Meelis Kanep, Aleksandr Volodin, Igor Švõrjov Eestist, suurmeister Arturs Neikšans, meistrid Vladimir Svešnikov, Vitalijs Samolins Lätist ja paljud teised tituleeritud maletajad. Maleturniirile on oodata osalejaid Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt, USAst.

Hendrik Olde on Eesti Maleliitu juhtinud juba pikka aega. Tema enam kui tosina juhtimisaasta vältel on Eesti male olnud järjepidevalt skandaalidesse kistud. Enne mai alguses toimunud Eesti meistrivõistlusi teatasid kolm kõrgeima reitinguga maletajat Kaido Külaots, Meelis Kanep ja Aleksandr Volodin, et ei näe võimalust Eesti esivõistlustel osalemiseks kuni spordialaliidus pole toimunud Hendrik Olde maleelu juhtimise juurest taandumisega päädivaid muudatusi. Kõigele vaatamata ei ole alaliidu juht soovinud oma ametikohast loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles