Pavel Bure valiti jäähoki Kuulsuste halli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Bure.
Pavel Bure. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline jäähokiliit nimetas viis meest, kes sel aastal jäähoki Kuulsuste halli valitakse. Värskeimad liikmed on Pavel Bure, Raimo Helminen, Phil Housley, Milan Novy ja Andy Murray.

41-aastane Bure, kes kannab oma kiiruse ja osavuse tõttu hüüdnime «Vene rakett», meenutas NHLi mängima minekut. «Teise riiki kolimine ja maailma parimas liigas mängimine oli eriline kogemus», ütles ta austamisõhtul. «See oli tõesti põnev. Teisalt jagus meil juunioride ja täiskasvanute maailmameistrivõistlustelt juba hulgaliselt rahvusvahelisi kogemusi.» Bure mängis NHLis Vancouver Canucksi, Florida Panthersi ja New York Rangersi ridades 12 aastat.

Helminen viskas nalja, et koduses Soomes sellise au osaliseks saada on igav. «Ei saagi tasuta välismaale reisida. Kõigest kahetunnine sõit. Kuid milline fantastiline õhtu. Ma ei unusta seda iial – Tampere poiss pääseb sellisesse seltskonda. Uskumatu,» ütles ta. Helminen esindas Soome koondist rekordilised 331 korda ning osales kuutel olümpiamängudel.

48-aastane Housley mängis NHLis 23 hooaega, kuid Stanley Cup jäigi tal võitmata. USA koondist on ta esindanud kuuel MMil ning võitis 2002. aastal Salt Lake City olümpial hõbemedali. Novy on MMidelt koju viinud seitse medalit, nende seas kaks kulda. Samuti on tema auhinnakapis 1976. aasta olümpiahõbe.

Treener Andy Murray suurimaks saavutuseks on kolm maailmameistritiitlit Kanada koondisega 1997., 2003. ja 2007. aastal. Samuti juhendas ta NHLis kümnel hooajal Los Angeles Kingsi ja St Louis Bluesi. IIHFi Kuulsuste halli kuulub nüüd 183 liiget 22 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles