Reinike jätkab Euroopa meistrivõistluste liidrina

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Robert Reinike
Karl-Robert Reinike Foto: Martin Mand

Slovakkias, Velke Uherce rajal sõideti eile motokrossi Euroopa meistrivõistluste etapp. Tegu on Kirde-Euroopa tsooniga, sest tänavu on riigid 65 cc ja 85 cc klassides jagatud tsoonidesse ja kõik paremad saavad kokku finaalvõistlusel, mis peetakse augustis Inglismaal. Eesti krossipoistelt tulid taas head tulemused ja peale kahte etappi on 85cc klassi liider Karl-Robert Reinike.

Reinike, kes sõidab AKR KTM Racing värvides, tegi päevale ilusa alguse, kui võitis esimese sõidu kahe Slovakkia sõitja, Denis Polaši ja Pavol Repcaki ees. Tamur Talviku oli viies, Claudius Roosma kuues, Hendrik Talviku kümnes, Jan Jakobson 13., Rait Kaimer 16., Don-Eric Laane 17. ja Johannes Nerman 18.

85 cc teises sõidus pidi Reinike paraku tehnilistel põhjustel katkestama, võidu sai Richard Šikyna, teine Denis Polaš ja kolmas Slovakkia sõitja järel Kristers Drevinskis. Neljas oli Claudius Roosma, Hendrik Talviku oli kuues, Johannes Nerman 11., Rait Kaimer 12., Don Erik Laane 15. ja Tamur Talviku 18.

Pärast kaht etappi on selle tsooni liider Reinike (75 p), kes on võitnud kahel etapil kolm sõitu neljast. Teine on Drevinskis (74 p) ja kolmas Roosma (58 p). Esikümnesse mahub veel Don-Eric Laane, kes on kaheksas (36 p).

65 cc klassis oli Andreas Hiiemägi avasõidus üheksas, Allar Pent aga 15. kohal. Teises sõidus oli Hiiemägi kolmandal kohal, ettepoole jäid avasõiduski kaks esimest kohta saanud Timur Petrašin Venemaalt ja Mikola Moskaluk Ukrainast. Allar Pent oli 16. Kahe etapi järel on Hiiemägi kaheksas (36 p). Liider on täiseduga (100 p) Petrašin.

Kirde-Euroopa tsooni järgmine etapp sõidetakse juba uuel nädalavahetusel Valgevenes, millele järgnevad juunis sõidetavad etapid Leedus ja Poolas. Kirde-Euroopa tsooni viimane ja otsustav etapp sõidetakse 1. juulil Türil.

Kokku on tsoone Euroopas neli ja iga tsooni kummagi klassi kümme paremat pääsevad finaalvõistlusele, mis sõidetakse 19. augustil Inglismaal koos MX1 ja MX2 MM-etapiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles