Mercedes on Schumacheri asendaja juba välja valinud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul di Resta
Paul di Resta Foto: SCANPIX

Mercedese vormel-1 meeskond on juba leidnud võimaliku asendaja Michael Schumacherile, kui sakslase leping käesoleva hooaja lõpus läbi saab. Peasoosikuks on hetkel Force India rooli keerav Paul di Resta.

Schumacheri jaoks on tänavuse hooaja algus karjääri kehvim – viielt etapilt on tal kirjas vaid kaks punkti. Kui 43-aastane sakslane peaks novembris teist korda sõitjakarjäärile joone alla tõmbama, näeb Mercedes tema asendajana just di Restat. Schumacherist 17 aastat noorem britt sõidab vormel-1 sarjas alles teist hooaega. Mullu kogus ta 27 punkti ja lõpetas hooaja 13. kohaga, tänavu hoiab viie etapi järel 15 punktiga 12. kohta.

«Hoiame Paulil silma peal,» kommenteeris Mercedese tegevjuht Nick Fry The Telegraphile. «Ta on teinud fantastilist tööd, ta on tore sell, suurepärane meeskonnamängija ja kahtlemata oleks ta meie esimeste valikute seas, kui Michael peaks karjääri lõpetama. Me pole sellele veel üksikasjalikult mõelnud, kuid me kõik peame Paulist väga lugu.»

Di Resta on Mercedesega varemgi seotud olnud, sest 2006. aastal võitis ta just hõbenoole roolis F3 Eurosarja ning 2010. aastal DTMi kereautode sarja. Britt ei tee ka ise saladust, et talle meeldiks uuesti Mercedese rooli istuda.

«See oleks tore,» sõnas ta. «Mul on seal meeskonnas häid sõpru ja olen kuus aastat nendega koostööd teinud. Oleme endiselt väga lähedased. Hetkel olen Force India piloot ja keskendun nende eest võistlemisele. Tulevikus soovin aga sõite võita ja teen oma otsused selle põhjal,» lausus Di Resta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles