Piltuudis: Norra ujujad mälestasid EMil varalahkunud Dale Oenit

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavrans Solli kandis musta ujumismütsi, millel olid Alexander Dale Oeni initsiaalid.
Lavrans Solli kandis musta ujumismütsi, millel olid Alexander Dale Oeni initsiaalid. Foto: SCANPIX

Täna saanuks 27-aastaseks Norra läbi aegade üheks parimaks ujujaks peetav Alexander Dale Oen, kes kolm nädalat tagasi ootamatult suri.

USAs laagris olnud Dale Oen leiti 30. aprilli õhtul vannitoast kokkukukkununa, kui kaaslased läksid uurima, miks ta nii kaua duši all on olnud. Paraku ei andnud noormehe elustamiskatsed tulemust. Dale Oen leiti kohaliku aja järgi kell 19.50 ning kell 21.00 tunnistati ta surnuks.

Täna algasid Ungaris Debrecenis pika raja Euroopa meistrivõistlused ning Norra ujujad kandsid varalahkunud koondisekaaslase auks musti ujumismütse, millel olid Dale Oeni initsiaalid.

22-aastane Lavrans Solli püstitas täna 100 m seliliujumisel Norra rekordi 54,83. «Sollie on juba paar aastat olnud tõusev täht ning Dale Oen on tema suur eeskuju,» sõnas Norra ujumisliidu president Per Rune Eknes Norra Rahvusringhäälingule.

EMi tänaõhtuse programmi eel on Dale Oeni mälestuseks kavas ka minutiline leinaseisak ning näidatakse lühifilmi tema karjäärist.

Dale Oen võitis 2011. aasta ujumise MMil 100 meetri rinnuliujumises kuldmedali. Pekingi olümpialt teenis ta hõbeda ja oli Londoni olümpial üheks Norra suurimaks medalilootuseks. Dale Oen oli ühtlasi Norra esimene ujumise maailmameister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles