Eesti neljapaat võitis Luzernis ja kindlustas pääsme Londoni OMile

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapaat koosseisus Andrei Jämsä (vasakult), Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo.
Neljapaat koosseisus Andrei Jämsä (vasakult), Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo. Foto: Liis Treimann

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä võitis Luzernis toimunud olümpiamängude kvalifikatsioonivõistluse ja tagas sellega endale pääsme Londoni olümpiamängudele.

Kohe stardist hästi liikuma saanud eestlased olid esikohal juba 500 m vaheajapunktis ning paatkonna lõpptulemuseks märgiti 5.48,49 ja lähimaid konkurente edestati rohkem kui sekundiga. Pääsme Londoni OMile tagasid veel prantslased, kelle tulemuseks märgiti 5.49,85. Kolmanda koha sai Tšehhi paatkond 5.49,97ga.

Finaalis sõudsid veel sloveenid (6.03,16), taanlased (6.03,34) ja ungarlased (6.04,21).

Homme üritab endale olümpiapääset tagada naiste ühepaadil võistlev Kaisa Pajusalu, kes pääses homsesse finaali, kus olümpiale pääsevad neli paremat.

Londonis saab Eesti võistlustulle saata ka meeste paarisaerulise kahepaadi. Kahepaadile tagasid OM-pileti Taimsoo ja Raja mullusel Sloveenias toimunud EMil.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles