Taaramäe jahib koduradadel esimest, Kirsipuu viimast võitu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kirsipuu soovib kodupublikule viimast korda rõõmu valmistada
Jaan Kirsipuu soovib kodupublikule viimast korda rõõmu valmistada Foto: Laura Oks

Tänavune Estonian Cycling Weekend toob kodumaale esinduslike külaliste kõrval ka Eesti parimad ratturid. Neist nimekaim on mõistagi Cofidise proff Rein Taaramäe.


Kojulennul pisut takerdunud Taaramäe viibis eile õhtul alles Helsingis, kuid kinnitas telefoni teel, et on heas vormis ja tahaks Eestis seni puuduva võidu võtta. «Eks väike reisikang on sees, tulemust ei julge ette öelda,» sõnas ta. «Enesetunne on aga võrreldes mulluse mäestikulaagri järgse ajaga kõvasti parem. Mullu väga heas vormis polnud, aga sain ikkagi viienda koha.
Tänavu võiks siis võidule mõelda küll,» arutles Taaramäe.

Eelistab linnasõitu

«Linnasõit on minu jaoks kindlasti parem,» leidis Taaramäe oma võimalusi vaagides.

«Tallinna–Tartu sõidul ei ole hulle tegureid nagu ringidel, kus on kurvid ja tõusud, kiirendamised, tempomuutused... Maanteel on pikad sirged ja tuim sõit, mis lõpeb kindlasti grupifinišiga,» ennustas Cofidise proff.

Lisamotivaatoriks on Taaramäele kodupublik. «Oleks sama kategooria sõit kuskil Bulgaarias, oleks mul ükskõik, aga Eestis võita oleks ikkagi ilus. Ei saa ka Tartu rattarallit unustada, see võistlus on mul alati südames olnud,» lausus ülikoolilinnas sündinud mees.

Kui Taaramäe läheb jahtima esimest võitu, siis Jaan Kirsipuule jääb seekordne võistlus tõenäoliselt viimaseks – 42-aastane legend on lubanud selle hooaja järel võistlemisest loobuda.

«Ega keegi ust nina ees kinni ei löö, aga ühel hetkel on endal mõistlik see sulgeda,» lausus Kirsipuu. «Väsivad nii keha kui ka vaim – kord üks ja siis jälle teine. Selliseid päevi on harva, kus mõlemad on värsked.»

Mandri eesmärk on võit

Koduradadel soovib Kirsipuu siiski veel midagi korda saata. «Vorm tundub olevat tõusuteel, ehkki kolm nädalat pärast Korea tuuri olin täielikus augus,» sõnas ta. «Kahte sõitu järjest ma aga täie jõuga teha ei suuda. Reedene sõit sobib mulle rohkem, ent kui see peaks metsa minema, siis võib-olla avaneb ka laupäeval šanss.» Pühapäevasel rattarallil Kirsipuu enam starti ei tule, sest lendab juba USAsse kahenädalasele miniturneele.

Mullu Tartu GP-l teise koha saanud Endura Racingu profi Rene Mandri vorm liigub samuti õiges suunas. «Endura on Eestis parima võimaliku koosseisuga. Saime selleks hooajaks kaks tugevat meest juurde,» ütles Mandri. «Reedene etapp on minu jaoks liiga sile, Tartus on paremad võimalused. Tiimi selge eesmärk on vähemalt üks võit ja madalamaid sihte ei sea ma ka endale,» kinnitas Mandri.

Tallinna–Tartu GP pidulik start antakse Tallinna lennujaama juurest reede hommikul kell 10.30, eeldatav finiš on Tartus ligikaudu viis tundi hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles