Venemaa president saatis Rootsi laskesuusatajale sõnumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Dmitri Medvedev
Vene president Dmitri Medvedev Foto: AP / Scanpix

Rootsi laskesuusataja Mattias Nilsson sai üleeile Venemaa presidendilt Dmitri Medvedevilt sõnumi.

27-aastane rootslane on oma blogis teravalt kritiseerinud Venemaa laskesuusatajaid, kes dopinguga vahele jäid, kirjutab Aftonbladet.

Nilsson kritiseeris ka Venemaa laskesuusatajate dopingutarvitamist  ning oli seisukohal, et dopingutarvitajate kaassportlased teadsid sellest. Kui tuli ilmsiks, et kolm venelast on keelatud ainete tarvitamisega vahele jäänud, tegi ta oma blogisse sissekande pealkirjaga «Idioodid» ja avaldas arvamust, et kõik venelased tuleks alalt välja heita.

Seejärel sai rootslane Venemaalt mitmeid ähvarduskirju, ent nüüd sai ta ka ühe vabandava teate – nimelt leidis Venemaa president Medvedev, et peab kritiseerijaga isiklikult kontakteeruma ning saatis talle mobiilisõnumi.

Rootsi laskesuusataja sõnul ei saanud ta alguses aru, kes talle sõnumi saatis. «Lugesin seda oma kolm-neli korda, alguses arvasin, et saatjaks on nende laskesuusaliidu president, kuna sõnumi lõppu oli kirjutatud Vene Föderatsioon,» selgitas Nilsson. «Aga otsisin internetist tema nime ja sain aru, et tegemist on nende riigipeaga.»

Sõnumis oli kirjas, et Medvedev teeb kõik, mis tema võimuses, et kaotada doping Venemaa spordist ja lisas lõppu, et «kõik saab korda».

Nilssoni sõnul pole ta siiani päris kindel, kas saatjaks oli ikka Venemaa president. «Andsin seda ka meeskonnakaaslastele lugeda,»  rääkis ta. «Mõtlesime, et äkki lihtsalt keegi venelastest teeb nalja, samas uurisin Venemaa koondiseliikmete käest ja nad ütlesid, et igatahes on sõnum saadetud Venemaa valitsuse telefoninumbrilt.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles