Vibusportlased esialgu ilma olümpiapääsmeta

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Preimann ja Reena Pärnat.
Anneli Preimann ja Reena Pärnat. Foto: Eesti Vibuliit

Vibusportlaste viimane Londoni olümpiamängude kvalifikatsiooniturniir toimub juuni teises pooles USAs Ogdenis. See jääb ühtlasi eestlaste viimaseks võimaluseks lunastada olümpiapääse.

Täna toimus Amsterdamis vibusportlaste 2012. aasta Londoni olümpiamängude kontinentaalne kvalifikatsiooniturniir. Selgitamisel oli 3 naiste ja 3 meeste pääset. Anneli Preimann alustas eestlastest kõrgeimalt positsioonilt ja jõudis ka kõige kaugemale – 7. kohale. Kahjuks ei olnud see pääsme lunastamiseks 22 Euroopa riigi konkurentsis piisav.

Preimann võitis 1/16 ringis Armeenia laskurit Gohar Shahnazaryan ja 1/8 ringis Šveitsi laskurit Natalie Dielen. Esimese matši tulemus oli 7:3 ja teise 6:2. Kolmas matš Türgi laskuri Begul Lokluoglu vastu lõppes 2:6 seisul Preimanni kahjuks. Reena Pärnat võitis esimese matši 7:1 lätlanna Rimma Matvejeva vastu, kuid teises matšis tuli tunnistada belglanna Sabrina Struyf 7:3 paremust.

Üsna suureks üllatuseks oli Jaanus Gross, kes alustas päeva 77. asetuselt. Esimeseks vastaseks oli 36. asetusega ungarlane Janos Dazso, kelle Gross alistas 7:1. Teiseks vastaseks oli 29. asetusega taanlane Mads Juul Krogshede, kelle Gross alistas 1/24 ringis 6:4. Kolmandas ringis oli vastaseks 4. asetusega Poola laskur Piotr Nowak, kelle Gross alistas 7:3. 1/8 ringis peatas belglane Michael Deckers siiski Grossi 3:7. Grossile siiani parim koht rahvusvaheliselt turniirilt – 9. koht.

Peatreener Raul Kivilo nädalaga nii rahule ei jäänud. «Ma ootasin rohkemat. Tulin siia lootusega, et vähemalt naiste olümpiakoht tuleb ära. Kahjuks nii ei läinud. Õnneks on meil Ogdenis veel üks võimalus. Töö on tehtud, nüüd on vaja see realiseerida,» rääkis Kivilo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles