Sten Oja näitas Soomes head kiirust

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Oja.
Sten Oja. Foto: Rando Aav/Rally.ee

Tänavu Soome rallikrossi meistrivõistlustel kaasa tegev Sten Oja startis laupäeval koos 16 konkurendiga Kouvola rajal meistrisarja teisel etapil.

Esimeses eelsõidus oli Oja aeg Super Car klassi viies. Omas sõidus oli ta teine, kaotades valitsevale Soome meistrile Atro Määtale 2,4 sekundit. Teises eelsõidus oli Oja taas oma sõidu teine, Super Car klassi kokkuvõttes kuulus talle üheksas aeg, kaotust kiireimale mehele, eelmise aasta Soome sarja autokrossi meistrile Aki Karttunenile pisut alla seitsme sekundi. Määta auto purunenud pooltelg lendas Oja auto turbo coolerisse, mis põhjustas ajakaotuse. Sama pooltelg jäi trajektoorile ja järgmisel ringil ei suutnud Oja seda vältida ning nii purunes rehv. See ei seganud teda aga katkise rehviga veel kahte ringi läbimast.

Kolmas eelsõit algas väga hästi, Oja sai parima stardi, hoides selja taga nii Karttuneni kui Määtat. Kahjuks jäi selles sõidus aga finiš nägemata, kui sõidu esimesel ringil purunes Oja autol käigukast.

«Tulime Kouvolasse suurte lootustega ja hommikused eelsõidud näitasid, et oleksime olnud võimelised siin A-finaalis poodiumile sõitma. Teises sõidus viga saanud turbo cooler tähendas aga seda, et auto mootor töötab tõrgetega,» kommenteeris Oja.

«Kolmandas sõidus oli start hea, enne järjekordset kurvi tahtsin kolmanda käigu sisse panna, kuid see ei toiminud. Sain teise sisse, klaarisin selle kurvi ära ja säilitasin liidrikoha. Kui aga peale kiirendamist tahtsin taas panna kolmandat käiku, siis lendas kast laiali. Loomulikult on kahju, kiirus oli hea ja see rada mulle meeldib.»

Soome meistrisarja järgmine etapp sõidetakse 16. juunil Joensuus, selleks ajaks peaks Oja Mitsubishi saama võimsama, 700-hobujõulise mootori ja ka käigukasti osas loodetakse samm edasi astuda, et Soome sõitjatele väärt konkurentsi pakkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles