Pyeongchangi päevik, 21. veebruar – norralased Veerpalust ja Björndalenist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Värv
Maarja Värv Foto: Peeter Langovits
Kuna laskesuusatamise MMil oli eile vaba päev, vaatasid paljud siinviibivad ajakirjanikud meeste 15 km klassikasõitu. Täna tuli õnnitlusi nii sakslastelt, norralastelt kui ka sloveenlastelt.

Esmalt imestas Saksamaa ajakirjanik, kuidas Andrus Veerpalu ikka nii võimas on. «Kui on olümpia, on Veerpalu esimene, kui on MM, on Veerpalu esimene, aga MK-sarja etappidel pole teda kuskil,» loetles ta. Tema sõnul oli Veerpalu võit sakslaste jaoks üllatus, aga keelatud ainete tarbimises ei ole keegi eestlast süüdistanud.

Tänast meeste ühisstardiga sõitu vaatasin koos Norra ajakirjanikega ja kuulsin neilt eneselegi üllatuseks, et Norra suuruselt teises ajalehes ilmus täna läbi lillede Veerpalut dopingutarvitamises süüdistav arvamuslugu.

«See on tegelikult päris imelik, samamoodi võiks ju see sama ajaleht kirjutada Ole Einar Björndalenist ja imestada, kuidas tema küll suudab juba aastaid nii heal tasemel sõita ja kas tema kõik võidud on ikka puhtad olnud,» kommenteeris Norra uudisteagentuuris töötav ajakirjanik. «Aga seda nad ei kirjuta. Tegelikult norralastel ongi niimoodi kombeks – kui meie sportlane võidab, siis me ei kirjuta kunagi, et see võit oli kahtlane. Aga nii kui meie omadel halvasti läheb, hakkame teisi süüdistama. See on tobe.»

Norra ajakirjanikega oli päris naljakas tänast sõitu vaadata. Nad praktiliselt juba soovisid, et Björndalen mööda laseks või rajal kukuks. Miks? Põhjus lihtne – neil pole sellest imemehest enam midagi uut kirjutada.

Sellepärast olid nad pärast finišit nii õnnelikud, et Björndalen jäi esimesena medalita. «Usun, et sellest tuleb mu parim lugu,» muigas norralane.

Ja mis veel tänasega muutus? Venelased ikka. Tänane meeste ühisstardi pronks ja naiste teatesõidu kuld andis neile kõvasti enesekindlust juurde, muud ei kuulegi kui «Rossija! Rossija!».

Lisaks võis staadionil näha Venemaa lippude keskel uusi plakateid. Ma ei tea, kas telepildis neid näitas, aga igatahes ühel oli kirjas «Let Russia compete!» ehk laske Venemaal võistelda, teisel aga «Pichler welcome to Russia :)» ehk siis vihje Rootsi koondise peatreenerile Wolfgang Pichlerile, kes on venelaste dopinguteemadel kõvasti sõna võtnud ja tagatipuks teatas, et ei julge Hantõ-Mansiiskisse MK-etapile minna, kuna Rootsi koondis on Venemaalt tapmisähvardusi saanud.

Homme on viimane võistluspäev, näis kas saab nüüd lõpuks ka ilma igasuguste skandaaliteta hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles