Endine Inglismaa koondislane fännidele: te võite EMilt tagasi tulla kirstus

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sol Campbell
Sol Campbell Foto: SCANPIX

Endine Inglismaa jalgpallikoondise keskkaitsja Sol Campbell on soovitanud fännidel Poolas ja Ukrainas toimuvale EMile mitte sõita, kuna nad võivad sealt naasta kirstus.

Campbell soovitab finaalturniiri eriti vältida mustanahalistel ja Aasiast pärit inimestel, kuna Poolas ja Ukrainas valitseb suur rassismi oht, kirjutab The Sun.

«Jääge koju ja vaadate turniiri televiisorist. Ärge riskige sinna minemisega, kuna te võite sealt naasta kirstus,» teatas Campbell.

Endine Londoni Arsenali ja Tottenhami mängumees kritiseeris teravalt ka Euroopa Jalgpalli Liitu UEFA-t, et nad turniiri üldse Ukrainale ja Poolale andsid. «Nad eksisid turniiri neile andmisega, kuna nad peaksid esmalt teatama, et kõigepealt tuleb sellised probleemid lahendada. Enne suurte muutuste toimumist ei tohiks neile turniiri anda,» lisas Campbell.

Täna õhtul näitab BBC saadet Poola ja Ukraina jalgpallifännidest, kes kasutavad natsitervitusi, mõnitavad mustanahalisi mängijaid ja karjuvad rassistlikke hüüdeid.

Võimalike rassistlike rünnakute kartuses on otsustanud mustanahaliste Inglismaa koondislaste Theo Walcotti ja Alex Oxlade-Chamberlaini perekonnaliikmed EMile mitte sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles