Kanepit aitab Pariisis uus abiline

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi teenis avaringis üsna kindla võidu.
Kaia Kanepi teenis avaringis üsna kindla võidu. Foto: AFP/SCANPIX

Kaks kuud juhendajata olnud Kaia Kanepi treeneri pingil istub Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste ajal Aivo Ojassalu.

Eesti esireketi Kaia Kanepi ja Silver Karjuse koostöö sai terava lõpu kaks kuud tagasi ning Kanepi avaldas, et seni, kuni ta uut treenerit otsib, aitab teda Eestis kunagine juhendaja Andrei Luzgin.

Enne Brüsselisse mängima sõitmist sai aga abistajate ring täiendust ja kahel korral oli trennis nõu jagamas ka Aivo Ojassalu, kes tegutseb treenerina oma noorema venna Alo Ojassalu tennisekoolis. Mängijakarjääri jooksul tuli Ojassalu üksikmängus kolmel ja paarismängus viiel korral Eesti meistriks, kolm kuldmedalit võitis ta ka paarismängus Nõukogude liidu noorte meistrivõistlustel.

«Mind ei saa nimetada Kaia treeneriks. Olen tema hea tuttav ja lihtsalt abistan teda natuke,» selgitas Ojassalu. «Esialgu aitan teda siis, kui ta kodus on, ja võib-olla käin ka mõnel turniiril.»

«Praegu ta veel ei ole minu treener,» sõnas ka Kanepi. «Ta tuli Pariisi vaatama, ennast naiste tennisega kurssi viima. Ta abistab mind nii palju, kui saab. Veel on vara midagi öelda – kui turniir läbi saab, eks siis arutame, aga ilmselt tuleb enne otsustamist veel Eestis koos trenni teha.»

Kanepi ja Ojassalu teed on varemgi kokku puutunud, nimelt oli Ojassalu siis Haapsalu tennisekoolis treener, kui Kanepi seal Tiit Kivistiku käe all harjutas. «Ta on mind vist isegi kunagi treeninud, aga ma võisin siis olla umbes kümneaastane, ma ei mäleta sellest väga midagi,» meenutas Kanepi.

Eelmisel nädalal Brüsseli turniiril poolfinaali jõudnud Kanepi alustas Prantsusmaa lahtisi meistrivõistlusi eile võidukalt, alistades pisut üle tunni kestnud avaringimängus 6:3, 6:3 venelanna Aleksandra Panova (WTA 74.).

Turniiril 23. asetatud eestlanna lõi mängu jooksul viis ässa ja tegi kaks topeltviga, lihtvigu kogunes 18, kuid äralöökidest teenis ta 22 punkti. Kanepil oli koguni 12 murdepalli, kuid ta realiseeris neist vaid viis, samas kui Panova kasutas ära mõlemad teenitud võimalused.

«Teine sett oli ikka paras madistamine, vastasel olid omad võimalused mäng viigistada,» nentis Kanepi.

Nimelt asus Kanepi pärast Panova servi murdmist 4:2 juhtima, kuid kaotas kohe oma pallingu ja venelanna servigeim oli ülimalt tasavägine, kuid Kanepi suutis selle lõpuks enda kasuks pöörata. «Ma ei tundnud ennast väljakul kõige paremini,» tunnistas 26-aastane Kanepi. «Olen viimasel ajal paremaid matše mänginud. Vahel lihtsalt juhtub, et ei mängi kogu aeg nii hästi. See väljak tundus palju kiirem kui Brüsselis, oli selline kõva ja libe, kohati tundus nagu kõvakattega väljak.»

«Aga ärevaks ei läinud seis kordagi,» lisas Kanepi. «Kohati oli ilusaid punkte, kohati palju lihtvigu. Tõrjuda oli üsna ebamugav, ta servis aeg-ajalt väga hästi.»

Panova proovis vahepeal koostööd Kanepi ekstreeneri Karjusega, kuid vähemalt Pariisis teda Panovaga kaasas pole ning Karjuse sõnul ei ole veel teada, mis tulevik toob. Kas äkki Karjus andis ka natuke nõu, kuidas Panovaga mängida? «Ei, pigem äkki Silver andis talle nõu, kuidas minuga mängida,» muheles Kanepi, kes alistas venelanna ka tänavuse hooaja esimesel turniiril Brisbane’is.

Kanepi kinnitas, et Estorili turniiril tekkinud kannakõõluste tundlikkus tema mängimist ei sega. «Praegu on kõik okei, mängu ajal pole midagi,» lausus ta. «Eks nad hommikuti on ikka kanged ja pärast mänge peab neid mudima ja külma panema, jalgade eest hoolitsema. Kasuks tuleb ka see, et ei pea iga päev mängima.»

Neli aastat tagasi Pariisis veerandfinaali jõudnud Kanepi vastane tänavuse turniiri 2. ringis on rumeenlanna Irina-Camelia Begu (WTA 58.), kes sai avaringis raske 7:5, 5:7, 6:2 võidu prantslanna Aravane Rezai (WTA 130.) üle. Varem pole Kanepi 21-aastase rumeenlannaga mänginud. Begu senine parim saavutus suure slämmi turniiril on mullusel Prantsusmaa lahtistel 2. ringi jõudmine.

Kanepi sõnul ta selle pärast ei muretse, et avamängus end kehvasti tundis. «Ma ei võta sellest mängust ebakindlust kaasa, sest homne päev võib olla hoopis teistsugune,» arutles ta. «Ei tasu muretseda oma tennise pärast, vaid lihtsalt minna ja mängida.»

Täna tuleb Kanepi koos hiinlanna Shuai Zhangiga väljakule paarismängus, kus nende vastased on esimesena asetatud ameeriklannad Liezel Huber ja Lisa Raymond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles