Balotelli: kui mind EMil rassistlikult solvatakse, lahkun otsekohe platsilt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Balotelli (paremal).
Mario Balotelli (paremal). Foto: SCANPIX

Itaalia jalgpallikoondise ründaja Mari Balotelli kinnitas, et kui keegi peaks teda järgmisel kuul algavatel Euroopa meistrivõistlustel mängu ajal rassistlikult solvama, lahkub ta otsekohe väljakult.

Balotelli on kuulnud rassistlikke solvanguid nii platsil kui ka platsi kõrval ning ehkki UEFA ametnikel on õigus mäng vägivalla- või rassismiilmingute korral kohe katkestada, ei kavatse Balotelli seda otsust ootama jääda. «Vaatame, mis juhtub,» ütles Balotelli France Footballile antud usutluses. «Loodetavasti ei teki probleeme, sest ma ei suudaks seda tõepoolest taluda. Ma ei kannata rassismi, see on minu jaoks talumatu. Kui see taas juhtub, lahkun otsekohe platsilt ja lähen koju.»

Itaalias Milano Interi eest mängimise ajal loopisid vastasfännid kord ühes Rooma baaris Balotellit banaanidega ning ründaja kinnitas, et kui mänguväliselt veel midagi sellist juhtub, on tulemus karm. «Siis pannakse mind vangi, sest ma löön selle venna maha. Tookord oli kahel-kolmel tüübil päris palju õnne, et politsei kohe tuli, sest vannun, et oleksin neile korralikult peksa andnud. Oleksin nad pihuks ja põrmuks teinud. Loodetavasti seda enam ei juhtu. Ma olen oma Aafrika juurte üle uhke. Minu arvates on mul vedanud, et olen mustanahaline,» sõnas Balotelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles