Eesti koondis kohtub täna Raekoja platsil tartlastega

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise endine peatreener Tarmo Rüütli.
Eesti jalgpallikoondise endine peatreener Tarmo Rüütli. Foto: Liis Treimann

Balti turniiriks valmistuv Eesti jalgpallikoondis jõuab täna Tartusse - kell 16:45 toimub Raekoja platsil koondise pidulik vastuvõtt ning kohtumine tartlastega.

Raekoja trepil ootab koondist linnapea Urmas Kruuse, tartlasi tervitavad koondise peatreener Tarmo Rüütli, kapten Ragnar Klavan ja teised pallurid. Linnarahval on võimalus jalgpalluritega kohtuda, neilt autogramme küsida ja ühiselt pildi peale jääda.

«Ootame koondise pidulikule vastuvõtule kõiki tartlasi, spordihuvilisi ning noori ja vanu vutimängijaid. Jalgpallikoondise saabumine Tartusse on ajalooline sündmus, soovime tänada Tartu linna väga hea koostöö eest ja Tartu inimesi selle eest, et jalgpall neile korda läheb - harrastajaid on Tartus juba üle 2000, mis moodustab 2% linna elanikest, Eesti meistrivõistlustel osaleb ligi 80 võistkonda,» selgitas Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Tõnu Sirel.


1.-3. juunini Tartus ja Võrus toimuv Balti turniir on teadaolevalt vanim järjepidevalt kestnud koondistevaheline turniir kogu maailmas - esimene võistlus Eesti, Läti ja Leedu koondiste osavõtul toimus juba 1928. aastal. Sel aastal ühineb turniiriga esmakordselt Soome, mis annab kogu võistlusele uue mõõtme.

Seekordse turniiri poolfinaalid toimuvad reedel, 1. juunil, kui kell 17:30 on Võru linnastaadionil vastamisi Läti ja Leedu ning kell 20:30 Tartus Tamme staadionil Eesti ja Soome. Kohamängud toimuvad pühapäeval, 3. juunil kell 13:30 Võrus, kus Soome vastaseks on sõltuvalt poolfinaali tulemustest Läti või Leedu, ning kell 16:30 Tartus, kus mängib Eesti.

Eesti jalgpallikoondis on oma 92-aastase ajaloo jooksul vaid korra Tartus mänginud - 1997. aasta augustis kohtuti Ülikooli staadionil maavõistluses Fääri saartega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles