Rannavõrkpalli Euroopa meistritiitel läks Saksamaale

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julius Brink (vasakul) ja Jonas Reckermann.
Julius Brink (vasakul) ja Jonas Reckermann. Foto: SCANPIX

Sakslased Julius Brink - Jonas Reckermann võitsid rannavõrkpalli Euroopa meistritiitli, kui finaalis oldi 2:0 (17, 20) parem Hollandi duost Boersma - Spijkers.

2009. aastal maailmameistriks tulnud ning 2011. aastal maailmameistrivõistluste pronksmedali saavutanud võistkonnale ei tulnud üldvõit kergelt, sest alagrupis tuli tunnistada Norra duo Skarlund - Spinnangr 2:1 paremust. Mainitud kaotus jäi sakslastele turniiril siiski ainsaks, play-offis võeti viis järjestikust võitu ning tagati endale Euroopa parima tiitel, vahendab volley.ee.

Brink on ka varem Euroopa meistirkulla saavutanud, kui koos Christoph Dieckmanniga võideti 2006. aasta finaalturniir. Alates 2009. aastast koos Brinkiga mängiv Reckermann on samuti mitmekordne Euroopa parim, kui koos Markus Dieckmanniga võideti 2002. ja 2004. aasta kontinendi kuldmedalid.

3.-4. koha mängus olid Skarlund - Spinnangr 2:1 (-17, 14, 14) üle Poola paarist Kadziola - Szalankiewicz. Lõunanaabrite duod Plavins - Janis Smedins ning Samoilovs - Sorokins olid samuti edukad, kui kokkuvõttes saavutati 9. koht.

Naistest võitsid kuldmedali hollandlannad Keizer - Van Iersel, kes finaalis olid 2:0 (17, 11) üle Kreeka duost Tsiartsiani - Arvaniti. Pronksmedali teenisid hispaanlannad Liliana - Baquerizo, kui 3.-4. koha mängus saavutati 2:0 võit Tšehhi paari Hajeckova - Klapalova vastu.

Eesti meespaarid finaalturniirile mängima ei pääsenud, õed Bratuhhinad alagrupist edasi ei jõudnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles