Eelmisel suvel Tallinnas hõbeda võitnud Inglismaa jalgpallur läbis 100 meetrit 10,08-ga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adam Gemili jooksis Euroopa hooaja teise tulemuse.
Adam Gemili jooksis Euroopa hooaja teise tulemuse. Foto: www.newhamrecorder.co.uk

Noor Inglismaa jalgpallur Adam Gemili jooksis laupäeval Saksamaal 100 meetrit 10,08-ga, mis on kiirem ka olümpiamängude A-normist.

18-aastane noormees kuulub hetkel laenulepinguga riigi tugevuselt 6. liigas mängiva Thurrocki meeskonda, keda esindas sellel hooajal 10 korda. Jalgpalluri mängijaõigused kuuluvad tugevuselt 4. liiga klubile Dagenham and Redbridge. Aastatel 2001-2008 kuulus Gemili Chelsea noortesüsteemi.

Kaitsemängijana tegutsev Gemili hakkas sprinterikarjäärile keskenduma kõigest viis kuud tagasi ning on vähese ajaga teinud kiire arengu.

Jalgpallurikarjääri kõrvalt käis mees eelmisel suvel Tallinnas toimunud juunioride Euroopa meistrivõistlustel ning võitis 100 meetri jooksus hõbemedali.

Inglismaa meedia väitel ei pruugi Gemili Londoni olümpial siiski starti tulla, sest soovib keskenduda juunioride maailmameistrivõistlustele kergejõustikus.

Euroopa hooaja edetabelis on Gemili prantslase Christophe Lemaitre’ järel teisel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles