Udras üllatas iseennastki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaija Udras
Kaija Udras Foto: Toomas Huik

Eile oli treener Hille Saarepuu suurpäev – Libereci MMil teenis poeg Anti meeste sprindis seitsmenda koha, naiste samal alal üllatas kõiki aga tema õpilane Kaija Udras.


Kui Saarepuu tulemust võis eelnevate saavutuste põhjal veel salamisi oodata, siis Udrase eelsõidu 16. aeg ning kokkuvõttes 22. koht tegi nii mõnelgi suusahuvilisel imestusest suu lahti.



Mitte kunagi varem polnud Udras MK-sarjas eelsõidust edasi pääsenud. Ei uisu- ega ka klassikasprindis. Ja nüüd edestas ta eelsõidus ka tänavuse hooaja sprindikuningannat Petra Majdicit. Parima aja saanud venelanna Natalja Matvejevale kaotas ta vaid 6,48 sekundiga.



«Poleks kunagi uskunud, et suudan nii hea ajaga edasi pääseda. Aga siinne raske rada ja hea libisemine oli minu trump! Suusad olid superhead!» õhkas Udras, kes harjutab ka Kalmer Trammi käe all. «Üllatasin iseennastki. Arvasin, et eestlannadest on siin Kaili Sirge parim.»



Veerandfinaalile läks Udras vastu teadmisega, et kedagi ei tohi karta. Hoolimata kuulsate vastaste tiitlitest ja särast. Poolel distantsil läkski ta võistlust juhtima, kuid pärast lõputõusu taandus sealt viiendaks. Kaotust norralanna Marthe Kristoffersenile tuli 1,9 sekundit.



«Läksin julgelt võitlema, staaride ees aukartust ma ei tundnud. Kahjuks jäi lõpus jõust puudu,» nentis Udras ja lisas: «Tänavuse hooajaga võin väga rahule jääda. Olen arenguredelil suure sammu edasi astunud.»



34. koha saanud Kaili Sirgel jäi edasipääsust vajaka 1,2 sekundit. Enda sõnul kadus see esimesse tõusu. «Libisemine oli täna väga hea. Oleksin pidanud esimesel tõusul rohkem pingutama,» nentis ta. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles